Çeşme'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 18:01

Çeşme'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde gerçekleştirilen programda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 1770 Çeşme Deniz Savaşı Şehitleri Anıtı'nda yapılan törenle kutlandı. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Erkan Bozyel, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Liman Müdürü Nihat Tozman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Çeşme Vergi Dairesi Müdürü Aysel Işık, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ADD Çeşme Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgiç, Setur Marina Müdürü Hakan Tellioğlu ve Ulusoy Limanı temsilcileri törene katıldı.

1770 Çeşme Deniz Savaşı Şehitleri Anıtı'na, Çeşme Liman Müdürü Nihat Tozman tarafından çelenk konuldu. Deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Liman Müdürü Nihat Tozman, şunları söyledi:

"Bu kanunla sadece bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmemiş, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olmuştur. Günümüzde, denizcilikte e-devlet uygulamasına geçilmiş olup, ulusal ve uluslararası çalışan deniz taşıtlarının denetlenmesi, gemi adamlarının iş ve işlemleri ve bunun gibi tüm uygulamalar çok kısa zamanda yapılmakta ve denetlenebilmektedir. Türk sahipli yabancı bayraklı özel teknelerin Türk bayrağına geçişleri başlamıştır. Bu kapsamda bugüne kadar başkanlığımız idari sınırları içerisinde 450 adet teknenin Türk bayrağına geçiş işlemi gerçekleştirilmiştir. 2017 yılında bugüne kadar, 220 adet balık avlama, gezinti/tenezzüh, servis motoru, ticari yat gibi kabotaj hattında çalışan teknelere ÖTV'siz yakıt alımına ilişkin Yakıt Alım Defteri ve Gemi Harekat Jurnali düzenlenmiştir."

Deniz Şehitleri anıtındaki törenin ardından ilçe protokolü ve törene katılanlar Ulusoy Limanı'na ait Çeşme-1 römorkörü ile denize açıldı. Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Liman Müdürü Nihat Tozman'ın, deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakmalarının ardından tören sona erdi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!