Çeşme'de deniz suyu analizleri temiz

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede deniz suyu analizleri temiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 14:34

Çeşme'de deniz suyu analizleri temiz

Haberin Devamı

İZMİR'in turizm cenneti Çeşme ilçesinde değişik noktalardaki plajlardan alınan su yüzeyi ve derin su örnekleri temiz çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı Akretest Su Analiz Laboratuvarı tarafından yapılan incelemelerde deniz suyu örnekleri temiz çıktı. Laboratuvar tarafından yüzey ve derin su örneklerinde, yağ gres tayini, petrol hidrokarbonları, ham petrol ve türevleri tayini ile polisiklik aromatik hidrokarbonlar tayini incelemeleri yapıldı. Yapılan laboratuvar incelemesi sonucunda ortaya çıkan değerler, öngörülen limitlerin altında çıktı.

Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi'ne ait Koca Piri Reis araştırma gemisi tarafından mart ayında 16 değişik noktadan alınan numuneler, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Kimya, Biyoloji, Jeoloji ve Fiziksel Oşinografi Laboratuvarları ile Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Laboratuvarlarında eş zamanlı olarak incelendi. 17 Mayıs tarihinde inceleme raporlarının sonucunu açıklayan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürlüğü, "Çevre otoriteleri tarafından petrol kirliliğinin belirteci olarak belirlenmesi ve izlenmesi önerilen 16 adet polisiklik aromatik hidrokarbon bileşiklerinin düzeyleri canlılara olası etki değerlerinin altındadır" diye konuştu.

Koca Piri Reis araştırma gemisi, son olarak 17 Haziran tarihinde Çeşme körfezinden deniz suyu örnekleri aldı. Araştırma gemisi, eylül ve 2018 yılının mart ayında da deniz suyu örneklerini almaya devam edecek.

Her yıl çeşitli kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda verilen mavi bayrak da Çeşme denizinin temizliğini ortaya koydu. Bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda; Alaçatı Beach Resort, Sheraton Çeşme Otel, Ilıca Hotel, Babaylon Otel, Grand Ontur Otel, Altınyunus Otel, Paparazzi Beach Clup, Radisson Blu Hotel, Dilaila Beach Club ve Boyalık Beach Hotel mavi bayrak almaya hak kazandı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!