Çeşme meydanına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Çeşme meydanına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 20:27

Kılıçdaroğlu, “Çeşme’de cennet gibi bir yerde yaşıyorsunuz, tatil yapıyorsunuz ama unutmayın; bu kardeşiniz sizin için 24 saat çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Çeşme’de cennet gibi bir yerde yaşıyorsunuz, tatil yapıyorsunuz ama unutmayın; bu kardeşiniz sizin için 24 saat çalışıyor” dedi.

ÇEŞME Belediyesi tarafından yenilenen Cumhuriyet Meydanı, açıldı. Açılış törenine; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcılarından Fethi Açıkel, Ali Öztunç, Ahmet Akın, CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir ilçe belediye başkanları, Siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

CENNET GİBİ BİR YER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çeşme’de cennet gibi bir yerde yaşıyorsunuz, tatil yapıyorsunuz ama unutmayın; bu kardeşiniz sizin için 24 saat çalışıyor. Ülkemi seviyorum. Hangi kimlikten, hangi inançtan, hangi yaşam tarzından olursa olsun bu ülkenin insanlarına hizmet etmek benim görevim” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

KİMSESİZLERİN KİMSESİ

“Bütün hedefim Türkiye’ye huzuru getirmek. Öyle bir siyaset anlayışını hayata geçireceğiz; eleştiriyi özgürce yapacaksınız, biz de bu eleştirileri dikkate alacağız. Oy vereceksiniz ki özgürce eleştirebileceksiniz, rahatlıkla gezebileceksiniz. Meydanın adı Cumhuriyet. Adı çok güzel. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ demiştir. O nedenle Cumhuriyet’in olduğu ülkede kimse kendini yalnız ve kimsesiz hissetmesin.”

DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Siyaset yapmamızın çok temel bir sebebi var; bu cennet vatanda bu kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam seviyesini hak ettiğimizi biliyoruz. Değerli Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’ndan ilham alıyoruz. Yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU

 “SOSYAL belediyecilik anlayışıyla, ayrım yapmadan toplumun her kesimine dokunan hizmetlerimiz, sahip olduğumuz değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere sağlıklı yarınlar bırakacak projelerimizle, ülkemizi çağdaş medeniyetlerin ötesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz” diyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, şu bilgileri verdi: “50 bin kişilik bütçe ve imkanlarla milyonlarca misafirimize hizmet etmek için insan üstü bir gayretle çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ

ÇEŞME Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Bizler Çeşme’de; binlerce yıllık tarihi birikimi, bozulmamış doğası, eşsiz plajları ve bu topraklara değer katmış onlarca medeniyetten süzülen kültürel zenginliğimizle, hoşgörü içinde yaşayan, güler yüzlü, üretken, cumhuriyet sevdalısı, büyük bir aileyiz. Ben ve belediyemizin tüm birimleri ‘sen, ben yok biz varız’ diyerek bu büyük aileye hizmet etmek, herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme yaratmak için ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk devrimleri ışığında yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

SIRADA KENT MÜZESİ VAR 

ÇEŞME Belediye Başkanı Ekrem Oran, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda yıllardır atıl durumda bulunan Gümrük Binası’nı restore ederek Çeşme Kent Müzesi yapan Başkan Oran, tarihi binayı dokusunu bozmadan aslına uygun bir şekilde yeniden hayata geçireceğini söyledi. Çeşme Kent Müzesi’nin bu yıl içerisinde restorasyonu tamamlanarak kullanıma açılacağını belirten Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ “Çeşme sadece denizi, kumu, güneşi ve rüzgarıyla değil, tarihi dokusuyla da eşsiz bir kentimiz. Biz de Çeşme’nin tarihi değerlerine sahip çıkıp, yeniden ayağa kalkması için kollarımızı sıvadık. Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ile birlikte Çeşme Kent Müzesi restorasyon çalışmalarımıza da başladık. Meydanımız tamamlandı ve kentimizin çehresi değişti. Kısa süre içerisinde Çeşme Kent Müzesi’ni de restore ederek hayata geçireceğiz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!