CEBIT Sektör Buluşmaları İzmir'den başladı

Güncelleme Tarihi:

CEBIT Sektör Buluşmaları İzmirden başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:17

CEBIT Sektör Buluşmaları İzmir'den başladı

Haberin Devamı

Bu yıl 13 - 15 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia öncesinde, Anadolu Sektör Buluşmaları'na İzmir'den başladı.

İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşen CeBIT buluşmaları ve TUYAD Sektör Bilgilendirme toplantısına Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın Türkiye Bilişim Derneği Derneği İzmir Şube Başkanı Fikret Kavzak, İzmir Elektronikçiler Odası Başkanı Ali Üstün, Manisa Elektronikciler Odası Başkanı Mehmet Üzen'in yanı sıra sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, sektörün içinde bulunduğu durum değerlendirildi ve geleceğin Türkiye'sinde Bilişim ve Teknolojini önemi vurgulandı.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer yaptığı konuşmada, bu sene fuarda öne çıkacak bölümler arasında, Uydu İletişim ve Teknolojileri, Veri Merkezleri, Büyük Veri, Alt Yapı, Güvenlik, Nesnelerin İnterneti, İletişim ve İnovasyon başta olmak üzere, Finans ve Bankacılık, Eğitim, Sağlık, Akıllı Yaşam Konseptleri, Akıllı Şehir Çözümleri, E-devlet Uygulamaları ve Kamu Altyapısı yer aldığını belirtti. Özer ayrıca, telekomünikasyondan finansa, eğitimden sağlığa, enerjiden inşaata birçok sektörün, ihtiyacı olan ürün, uygulama ve çözümlere CeBIT Bilişim Eurasia'da ulaşabileceğini; fuar ile eşzamanlı düzenlenen CeBIT Global Conferences etkinliği kapsamında ise dünyadaki en son gelişmeleri ve trendleri kendi konularında her biri uzman olan konuşmacılardan dinleyebileceklerini belirtirken, "CeBIT Bilişim Eurasia'nın bu coğrafyada fuar ve kongreyi tek çatı altında buluşturan tek bağımsız fuar" dedi.

13 - 15 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia'da fuarın yanı sıra fuar ile eş zamanlı düzenlenmekte olan ve CeBIT Global Konferansları hakkında da bilgi veren Özer, “Konferanslar kapsamında akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör işbirlikleri ile düzenlenecek. Seminer ve Paneller ile bilgi paylaşılacak ve sektördeki en son gelişmelerin gündeme taşınacak" dedi.

Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)

FOTO

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!