Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın "Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 16:16

Pandemi, ekonomide yaşanan dalgalanmalar, orman yangınları derken 9 günlük Kurban Bayramı’yla birlikte tatil sezonu açıldı gözüküyor. Sezon başlayınca sorular da ardı ardına gelmeye başlıyor haliyle: “Nereye gidelim, nerede konaklayalım, nerede yiyip içelim, nerede eğlenelim?” Ben de yazı dizisi halinde herkese toplu cevap vermiş olayım istedim. Bu hafta ilk olarak butik otelleri mercek altına aldım. İşte, Dalyan’dan Alaçatı’ya gittiğinizde kendinizi özel hissedeceğiniz Çeşme’nin butik otelleri...

Haberin Devamı


The Stay Warehouse
80’li yıllarda depo olarak kullanılan ve adını buradan alan The Stay Warehouse, Alaçatı’nın en sevilen mekanları ve butiklerine sadece birkaç yüz metre uzaklıkta yer alıyor. Misafirlerine bu hareketli bölgenin kalbinde yer alan huzur dolu, yemyeşil bir bahçede, tasarım ve konforun buluştuğu 24 oda ile harika bir konaklama deneyimi sunuyor. Kapsamlı bir sanat ve mimari kütüphaneye sahip olan The Stay Warehouse, müzik ve tiyatro gösterileri, mutfak atölyeleri, sergiler ve film festivalleri işbirlikleriyle misafirperverliğe sanatsal bir yaklaşım getiriyor. Çevreye duyarlı yaklaşım doğrultusunda, Anadolu’dan ve Türkiye’nin kuzey kıyılarından getirilen asırlık köy evlerinin geri dönüştürülmüş ahşap, tuğla ve camlarından üretilen tesisin yapımında tek bir ağaç dahi kesilmemiş.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Alavya
Alavya sadece bir otel değil... Geniş bir avlunun etrafında, ufak bahçeler, su kuyuları, geçmişi boyunca bir dolu anıya sessizce ev sahipliği yapmış, sakız, dut, zeytin, hünnap ağaçlarının arasına serpiştirilmiş çok özel 6 taş evde yer alan 25 farklı odasıyla, her detayı sevgi ve özenle düşünülmüş, eşsiz deneyimlerin başladığı bir yer. Alavya’nın bulunduğu yer bir zamanlar çocukların gizlice ağaçlarından meyve koparıp yedikleri bereketli bir bahçeymiş. Daha sonraları ise yaz gecelerinde yerli halkın ellerindeki çekirdeklerle göz yaşlarının tuzunu birbirine karıştıran bir açık hava sineması olarak yaşamış. Ve günlerden bir gün, yörenin kaderini değiştiren isim Leyla Figen, Alavya’da şimdi ‘Ruby’ adını alan ve tek bir yatak odasına sahip olan taş eve taşınmış. Ardından da Alaçatı’nın taze havasını içine çekip, yörenin ilk turistik restoranını açmış. Adı her gün anılan Leyla Hanım, Alaçatı aşkını ve inancını yıllar içinde etrafındakilere yansıtarak bu küçük köyün vazgeçilmez bir turistik mekan oluşunda adını altın harflerle yazdırmış. Alavya’da güne erkenden yoga ile başlayabilir, bisikletlere binebilir, dünyanın en eğlenceli rüzgarıyla buluşup sörf yapabilir, Ege’nin en keyifli coğrafyasının el değmemiş doğal dokusunu seyre dalabilir veya Alavya’dan hiç çıkmadan günü ve geceyi bu sihirli mekanda geçirebilirsiniz. Geçmişe, yöresine ve doğaya saygılı bu benzersiz yerde, Alavya’da 12 ay boyunca keyif, sadelik, zarafet ve unutulmaz anılarla dolu bir deneyime davetlisiniz.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Bernadet
Her biri farklı bir konsepti yansıtan Bernadet’in bahçesinde 4 taş bina bulunuyor. Birinci binada fırında pişen birbirinden enfes lezzetlerin harika kokusu sizi karşılarken, kütüphanede yer alan gastronomi kitaplarını huzurla okuyabiliyor, ekmek, pasta ve yemek atölyelerine katılabiliyorsunuz. İkinci bina sanat deneyimlerine adanmış. İki kata yayılmış atölye alanlarında seramik, porselen, cam, ahşap atölye, sohbet ve söyleşileri gerçekleşiyor. Üçüncü bina spor ve sağlık temalı. Yoga-meditasyon, terapi-masaj, pilates odaları ile fitness ve kardiyo salonunda hem kişisel sporunuzu yapabiliyor, hem de grup derslerine katılabiliyorsunuz. Kurumsal binada ise toplantı odaları, sinema salonu bulunuyor. Eğitim, sunum ve toplantılarınızın yanında film geceleri yapabiliyorsunuz. Otelin 16 odası da zevkle, zarafetle, özenle döşenmiş, ferah ve ışıl ışıl. 12 ay yaşayan bu vahada sinema geceleri, şiir sohbetleri, yemek ve yaşam atölyeleri gerçekleşiyor. Dışarıdan sadece bina gibi gözüken bu otel yaşadıkça sizi kucaklıyor.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Cadde 75
Alaçatı’nın hareketli yaşamına yakınlığı ve huzura açılan havuzlu bahçesiyle Cadde 75 Otel, sizi tüm konukseverliğiyle karşılıyor. Ev ortamı sıcaklığı ile 5 yıldızlı otel imkanlarını birleştiren bu samimi adres, bütün yılın yorgunluğunu unutturup düşlediğiniz tatili yaşatıyor. Her bir misafirin anılarıyla süslenmiş bu tesis, kapısından girdikten sonra bırakıp gidemeyeceğiniz bir çekim alanı yaratıyor. Cadde 75’in tüm odaları içinde yaşamak için planlanmış. 25 metrekarelik odalar, yüksek tavanın verdiği büyüklük hissi, özenle seçilmiş ketenler, sakız gibi nevresimler, yumuşak havlular ve bol gün ışığıyla bezenmiş.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri

Genesis
Alaçatı’nın tam ortasında lüks, zenginlik ve zarafetin buluştuğu, kendinizi evinizde hissedebileceğiniz sofistike bir otel hayal edin. 12 ay boyunca hizmet veren 20 odalı Genesi, spa’sı ve özenle dizayn edilmiş vaha şeklindeki havuzuyla muhteşem bir tatilin yanı sıra otel dışı özel hizmetleriyle de bir adım önce çıkıyor.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Port Vista
Alaçatı’nın kalbinde özenle dizayn edilmiş 29 odalı Port Vista’da konuklar için her ayrıntı düşünülmüş. Arnavut kaldırımlı sokaklardan eşsiz güzelliklere ve lezzete aralanan kapıdan içeri girdiğiniz andan çıkışınıza kadar size huzur ve mutluluk eşlik ediyor. 60 kişi kapasiteli a’la cart restoran Ventus’ta, şef Ömer Özcan ve ekibinin ellerinden çıkan eşsiz lezzetler, barbekü alanı ve konsept geceler, konuklarını mutluluk diyarlarına sürüklüyor.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Nefes
Nefes Alaçatı; bin 500 metrekare alan, 800 metrekare bahçe üzerine ‘Nefes’, ‘Duru’, ‘Su’, ‘Doğa’ ve ‘Hayat’ imgeleri üzerine birbirini tamamlayan konsept bir yapı olarak dizayn edilmiş. 4 binadan oluşan otel, tarihi Alaçatı taş evlerinin esintilerini taşıyor. 3 süit, 5 cumbalı, 14 deluxe odayla hizmet veriyor. Tesisteki 3 havuzun 2’si tuzlu, diğeri klorlu su içeriyor. 12 yaş altı çocuk misafirler kabul edilmiyor.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri

Kaipo
Düşüncelerinizi bütünüyle serbest bırakabileceğiniz, doğasıyla sarıp sarmalayan konseptiyle dikkat çeken Kaipo’da odalar özenle hazırlanmış. Konaklamanın dışında restoranda akşam yemeği kokteyller eşliğinde eşsiz bir deneyim sunuyor. Büyük bahçede havuz başında keyifli vakit geçirme imkanı da var.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri

The Six Hotel
Büyüleyici sokakları, renkli gece hayatı ve eşsiz güzellikleriyle gelenlerin ayrılmak istemediği Alaçatı’nın merkezinde
yer alan The Six Hotel, bölgenin en yeni butik oteli olarak birbirinden farklı dekore edilmiş 6 odasıyla lüksü ve konforu bir arada sunuyor.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Agrovela
Agrovela Hotel, bir yüzünü Alaçatı’nın meşhur yel değirmenine dönmüş, bir diğer taraftan da Çeşme Otoyolu boyunca sıralanan rüzgar güllerini arkasına almış bir mekan. 400 yıllık tarihi taşlardan yapılan, bahçesinde Ege’nin doğal bitki örtüsünün her çeşidini kucaklayan, içinde Alaçatı’nın bütün yerel ve doğal öğelerini barındıran ve hemen önündeki küçük meydanla Alaçatı’nın kalbinde yaşayan, sizi sarıp sarmalamaya hazır bir otel. Aynı zamanda sadece Alaçatı’nın değil, Türkiye’nin de ilk GSTC sertifikalı doğa ve çevre dostu oteli. Bir şeyler yazmak istediğinizde uzandığınız Agrovela kalemlerinin ucundaki ağaç tohumları hem size, hem de daha yeşil bir dünyaya hediye. Başucunuzdaki Alaçatı lavantası kokan organik mumlar biraz eriyince şahane bir el ve vücut nemlendiricisi halini alıyor. Mimari detaylarda bazen tropik, bazen bohem ayrıntılar yakalayabileceğiniz odalarda doğallığı ve Alaçatı’da olduğunuzu hatırlatacak başka sürprizler de var.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Gaia by The Sea
Gaia by the sea’nin oluşum sürecinde insanın tüketerek değil, ihtiyaçlarına odaklanmasını sağlayan minimalizm kavramı vurgulanarak, kendisini arınmış hissedeceği ve konsantrasyonunu artıracak özel alanlar tasarlanmış. Konukların kendi iç dünyasına dönmesini sağlayacak natürel dokular, doğal taşlar, kişiye özel havuz vs. özel alanlar kullanarak tatil deneyiminin zirve noktasını yaşamaları için en ince detaylar düşünülmüş. Organik kıvrımlarla şekillendirilmiş çevreye uygun mimarisi, her saat başı farklı açılarla vuran Çeşme güneşinin oluşturduğu dokular ve gölge desenlerini izleyerek huzur dolu anlar sunan otelde; huzurun, sağlığın, adaletin ve dinginliğin en eski simgesi olan 500 yıllık zeytin ağacı da bulunuyor. Kısacası Gaia by the sea, kendinizi tamamen arınmış ve yenilenmiş hissedeceğiniz her türlü detayıyla, hayal ettiğiniz huzur için tasarlanmış.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri



Sa’rezya
Denizin mavisinin, sonsuzluğunun yarattığı hissiyat bir içe dönüştür. İşte o zaman bu görsel şölenin sana ayna olduğunu anlarsın. Doğa her an, her saniye yeniliklere açıktır. İşte “Sa’rezya” bir ailenin kendi içe bakış serüveninin ardından ortaya çıkmış. Bu serüvene de kendi isimlerinin baş harflerini ekleyince “Sa’rezya” adı doğmuş. Kullanılan her malzemede en konforlusu ve kalitelisi seçilmiş. Lüks, eşsizlik ve seçicilik eklenmiş. Burada güne deniz manzarasının eşlik ettiği mükemmel bir serpme kahvaltıyla başlayıp otele ait özel yatla bütün koylara demir atabilir, infinity havuzda yüzebilir, havuz barın özel kokteyllerini içebilir, hemen yanı başındaki Ayayorgi Koyu’nda denize girebilir, spa merkezindeki masaj, sauna, buhar ve macera duşlarında kendinize vakit ayırarak dinlenebilir, aynı zamanda kendi içe bakış serüveninizi deneyimleyebilirsiniz. Unutmadan, burası Dalyan... Hatırlatalım ki balıkçılarıyla meşhur bir balıkçı kasabası. Yürüme mesafesinde Çeşme’nin en güzel balık restoranlarına ulaşabilirsiniz. Tarihi dokusuna hayran kalacağınız Çeşme Kalesi’ni ziyaret edebilir, keşfetmenizi bekleyen bütün güzellikleri görebilirsiniz.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Çeşme’nin En Keyifli Butik Otelleri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!