BUinvestment’tan yarımadaya değer katan projeler

Güncelleme Tarihi:

BUinvestment’tan yarımadaya değer katan projeler
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2022 04:47

Yerli-yabancı bütün yatırımcıları doğru yönlendirirken, çevreci ve insani düşünceler doğrultusunda projeler üreten BUinvestment, yarımadaya hitap eden projeleriyle bölgeye değer katıyor. BUinvestment Yatırım Yöneticisi Serhat Yasin Uçan, Seferihisar’da 14 konutluk bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarının müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Â

BUinvestment’tan yarımadaya değer katan projeler

 

TÜRKİYE’nin ve Ege’nin en önemli liman kentlerinden biri olan İzmir’in değerinin her geçen gün artacağını öngören BUinvestment, yatırımlarınızı planlamanıza yardımcı oluyor. Yerli-yabancı bütün yatırımcıları doğru yönlendirirken, çevreci ve insani düşünceler doğrultusunda projeler üreten BUinvestment, tecrübe ve bilgi birikimini paylaşarak, potansiyeli keşfetmek, farklı olanı yapmak ve kazandırarak kazanmak düşünceleriyle çıktığı yolda hızla ilerliyor. Daha önce Balçova’daki ofisinde hizmet veren BUinvestment, şu anda Urla’daki yeni ofisinde yeni yatırımcıları bekliyor.
BUinvestment, yarımadaya hitap eden projeleriyle bölgeye değer katıyor. Seferihisar’da çok güzel bir adada, çok değerli bir projeye imza atan BUinvestment, sağlık turizmine verdiği önemi bu projeyle taçlandırıyor. Seferihisar’da 14 konutluk bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan BUinvestment, termal su kaynaklarıyla öne çıkıyor. Çevreci ve insani projeler üretmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden BUinvestment Yatırım Yöneticisi Serhat Yasin Uçan’la projeleri ve hedefleri üzerine konuştuk.
* Serhat Yasin Uçan kimdir?
- İzmir doğumluyum. Askerlikten sonra babamla birlikte 2014’ten bu yana arsa alım satım-ev alım satım olmak üzere iş geliştirme konularında faaliyet gösteriyoruz.
* BUinvestment olarak ne gibi projelere imza atıyorsunuz?
- Seferihisar ve Urla çevresinde çalışıyoruz. 10 yıldır investment olarak hizmet veriyoruz. Seferihisar’da Atatürk’te bulunan arazilerin imara geçmesiyle inşaat faaliyetine döndürdük. Bu araziler sahilde yer alıyor. Büyükşehir de çalışmalar yapıyor burada. Yaklaşık 4 ay sonra kendini göstermiş olacak. Seferihisar rağbet gören bir yer zaten. Biz biraz daha piyasaya yabancı turistleri çekme peşindeyiz. Seferihisar’da inşaatlarımıza yakın Meryem Ana var. Seferihisar-Havalimanı arası 100 km’lik bir mesafe. 1 saati geçmeyen bir uzaklıkta. Bunlarla ilgili gelişmeler var.

Haberin Devamı

BUinvestment’tan yarımadaya değer katan projeler


* Bu projeleri nasıl birleştireceksiniz?
- Kendi kendine yavaş yavaş oluşacak ve oturacak bunlar. Bu yapılaşmalar ortaya çıktıkça olacak. Termal kuyu açılmasıyla termal turizmi de başladı. Sağlık turizmi Avrupa’da çok önemli. Bölge olarak çok iyi olacak. Su kuyularının açılımının ilk zamanlarında bulunduk. İş geliştirme yaptık. Zamanla tesisleşme olacak. Kendi evlerimize de bağlayabiliriz belki bu kuyuları. ‘Kınalı Ada’ dediğimiz yöresel halkın bildiği iki kuyu var. Biri tatlı su, diğeri termal su kaynağı. Adanın ortasından sahil kısmından çıkan kendi kendine oluşmuş bir doğa harikası. Biz bunun reklamını yapıyoruz. Ortak kullanım alanı olmak üzere bir şekilde kiralama yöntemi ile kazandırılması lazım. Dünyada eşi benzeri yok bunun.
* Evler ne zaman bitiyor?
- 6 ay içinde evler tamamlanmış durumda olacak. Kolonları bitmiş durumda. 14 adet ev. Adını ‘Mustafa Kemal Atatürk Evleri’ koyduk. Çünkü mevkimizin adı ‘Atatürk’ olduğu için böyle bir isim düşündük. Eminim sırf ismi için bile ilgi gösterenler olacaktır. Ama bunu bu kaygıyla koymadık. Sadece içimden geçtiği için koyduk. Çeşme’de alım satımlarımız devam ediyor. Alaçatı’da iki ada ve 600 dönüm araziyi kapsayan termal su ruhsatları var. Çeşme Havalimanı’na çok yakın ruhsatlarımız da var. Hükümetin yapmış olduğu kamulaştırma sahaları 2023’te açıklanacak. Biz de o zamana kadar bunları erteledik. Orası muallakta kaldı. Önümüzdeki yıl konuşacağız.
* Neden Seferihisar’a yaptınız?
- İzmir’de yaşıyoruz. İşteki tecrübelerimiz sayesinde unutulmuş sahaları bulduk ve geliştireceğiz. 100 dönümlük bir arazi topladık. Yatırımcılarımız için bu arazileri topladık. Tan Sağtürk kooperatif üyemiz. Çeşme’de yatırım yapılması gerekiyor zaten. Bodrum’da da istiyorum. Tarla vasfında arazileri toplayıp imarı bekleyeceğiz. Bazen kendimiz de yapıyoruz.
* Sektör nasıl sizce?
- Otelcilerden duyuyorum, turizmde düşüş var. Turist düşünce yatırım da azalıyor. Yatırım yapan sayısı düşüyor. Yaz gelmesine rağmen Çeşme’de satış gerçekleşmemiş. Şaşkınlık verici. Dövizin yükselmiş olması etkiliyor. Umarım daha iyi olacak. Kış dönemi de olacak, termal var sonuçta. Termal suyunuz varsa yapılacak havuzlarla muhteşem projelere imza atılır. Çevredeki gelişmeleri takip ediyoruz. Adaya hayranım. Tatlı ve termal suyun olması müthiş. Termal suyun rengi yılın bazı aylarında kırmızı, bazı dönemlerinde yeşil oluyor. Doğadan kaynaklı bir olay. ‘Kınalı Ada’ denmesinin nedeni kırmızı akmasıymış. Şimdi yeşil akıyor. Las Vegas’taki evleri izliyorum. Milyonlarca dolarlık evler yapıyorlar. Seferihisar da böyle bir yer. Alaçatı Port da böyle mesela... İlk işim oradan bir ev almak.
* Port evleri adaya uygulanabilir mi?
- Burası herhangi bir vatandaşın değil... İşimiz gereği arazilerin sahipleriyle muhatabız. Burada ise muhatap devlet. Ortak kullanım olması taraftarıyım. Orası parça parça satılacak bir yer değil. Zamanla yöre halkının da kabul etmesi gerekiyor.
* Evlerin mimarisi nasıl?
- Alaçatı Port’taki oteller gibi olabilir. Öyle tekne bağlanabilecek bir şey hayal ediyorum. 100 metreden fazla eğimi var adanın. Ticaret planları gözüküyor. Bölgedeki hareketi sağlamak amaçlı böyle olacak. Üstler daire, altlar dükkan şeklinde. ‘Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur’ sözü önemli. Arazide bir şey yapmanız lazım. Araziyi unutursanız değerlenmez. Çitle çevirseniz bile değerlenir. İnşaatın kapısını, penceresini takmazsanız 10 yıla kadar çürür. Boyasını yapıp kapısını kapatırsanız 50 yıl yaşar. Bu doğa harikasının değerlendirilmediğini ve hiç yatırım almadığını gördük. Dubai’ye baktığınızda beyaz kum dökerek bu hale getirdiler. Bir TIR beyaz kum 4 bin TL. Para değil bunlar.
* BUinvestment olarak nerelerde aktifsiniz?
- ‘Yarımada’ diyebiliriz. Karaburuna’a hayranlığım var. Sarpıncık, Hamzabükü, Badembükü, Boyabağı gibi... Örneğin, Ardıç’ta villalar dolmuş yer yok. Bunların dışında yerlerinde reklamının yapılması lazım. Belki bugün 5 milyona satılan yerler 10 katına satılacak. Marmaris’te çalışmalarımız var. Netsel Marina’da bir yer alma durumumuz gündemde. İstanbul’da Şişli’de de bir yer var. Gökdelen arazisi. Şişli Belediyesi ile bir çalışma yaptık onun için. Bayraklı-Alsancak bölgesinde, yeni kent merkezi ilan edilen arazilerde çok sürpriz unutulmuş özel mekanlarından birine ulaştık. Hayran kalınacak tarihi bir yapı. Bunu hayata geçireceğiz. Yeni başladığımız bir arazi. Gökdelen imarlı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!