Buca'da kapalı pazaryerinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Bucada kapalı pazaryerinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 11:07

Buca'da kapalı pazaryerinin temeli atıldı

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi, 2018’in ilk iki ayını da içine alacak sürede hemen hemen her hafta bir temel atma veya açılış töreni yapacak. Ufuk Mahallesi kapalı pazaryerinin temeli atıldı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla konser verdi.

Ufuk Mahallesi kapalı pazaryerinin temeli düzenlenen coşkulu törenle atıldı. Törene, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Otokent Başkanı Feyzi Demir, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Bucalı vatandaş katıldı. Piriştina, 4 bin 410 metrekarelik alanda inşa edilecek ve pazarcı lokali, zabıta amirliği, mescit, WC, bebek bakım odası ünitelerinin de bulunacağı kapalı pazar yerinin, bölge halkının basketboldan voleybola kadar birçok sporu yapabileceği düzenlemelerle kompleks bir yapı olarak inşa edileceğini açıkladı. Piriştina, "Pazaryerleri haftanın bir ya da iki günü aktif oluyor. Bu pazar alanlarını pazar kurulum günleri haricinde çocuklarımızın gençlerimizin spor yapabilmesi için düzenleyelim dedik. Bu düşüncelerle çok amaçlı kullanım fonksiyonuyla mevcut pazar yerlerimizi dönüştürüyoruz. Bundan sonra temelini attığımız her pazar yerini de mutlaka haftada 7 gün mahalle halkına hizmet eder hale getireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz bu pazaryerlerinde ücretsiz spor dersleri alacaklar" dedi.

Buca Belediyesi 25 gün sonra Fırat Mahallesi’nin, ocak ayının 3. haftası da Adatepe Mahallesi’nin kapalı pazar yerlerinin temellerini atacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!