Buca sporla güzelleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Buca sporla güzelleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:10

Türkiye’de spor deyince akla ilk olarak futbol geliyor belki ama tenisten yüzmeye jimnastikten tekvandoya son dönemde alternatif branşlardaki gelişme de gözden kaçmıyor. Gençlerin farklı branşlara ilgisi dikkat çekerken, belediyeler bu alanlarda hizmetlerini artırma çabasında. Buca da, İzmir’de spora en fazla önem veren belediyelerden.

Haberin Devamı

 

7 farklı branşta gençleri spora yönlendirmek için çabalayan Buca Belediyespor’un bünyesinde 363’ü lisanslı toplam 681 sporcu bulunuyor. Sadece 2022’de teniste Bahar Kupası şampiyonluğu, boksta U-22 Türkiye üçüncülüğü, taekwondo yıldızlar şampiyonluğu, kickboks Dünya Kupası’nda gelen 1 gümüş ve 1 bronz madalya, kulübün başarısını ortaya koyuyor.

Buca sporla güzelleşiyor

Buca Belediyespor Başkanı Ali Gündüz de burada iki noktanın altını çiziyor: “Göreve gelirken Başkanımız Sayın Erhan Kılıç’ın en önem verdiği konulardan biriydi spor. Buca’da gençlerimize el uzatmak, onları önce iyi birey, iyi vatandaş, sonra da iyi birer sporcu yetiştirmek için kolları sıvadık. Aldığımız dereceler, branş ve sporcu sayımızın düzenli artması bizi mutlu ediyor. Tenis kortlarımızı yeniliyoruz. Yüzmede olimpik havuzumuz var. Boksta, taekwondoda, kick boksta başarılıyız. Biz Buca’yı sporla güzelleştiriyoruz. Bu ilçenin gençlerini sporla yoğurmak, sporcu disiplini ile yetiştirmek, başarılarını alkışlamak, belediye başkanımızın bize verdiği görevi de yerine getirmek anlamına geliyor. Asıl amacımız bir sporcumuzu 2024 Paris ya da 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda yarışırken izlemek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!