Bu mevsim göz alerjisine dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu mevsim göz alerjisine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 20:44

Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, göz kızarıklığı, kaşıntı, batma, ağrı ve şişlik olduğunda vakit kaybetmeden uzman bir göz doktoruna başvurmak gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

 

ÖZEL Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, sıcak hava, nem, toz, polen, rüzgar ve güneşin göz alerjilerine neden olabileceğine belirtti. Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, “Gözlerimiz çevre şartlarından çok etkilenir. Bu yüzden yaz aylarında bebeklerden yaşlı hastalarımıza kadar tüm yaş gruplarında hem alerjik konjonktivit hem de bakteriyel viral konjonktivitler daha fazla görülüyor” dedi.
HİJYENE ÖZEN GÖSTERİN
Havuzların içerdikleri klor nedeniyle alerjiyi artırırken sirkülasyon olmadığı için enfeksiyon riskini artırabileceğini söyleyen Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, “Özellikle hassas gözlere sahip olan kişilerde sıkça göz alerjileri görülebilir. Bu kişilerin göz hijyenine diğer kişilere oranla daha fazla dikkatli olmaları gerekiyor. Deniz daha güvenli olsa da kalabalık ve sıcak saatlerden kaçınmak gerekir. Güneş gözlüğü, şapka ve soğuk su ile yüzümüzü yıkamakta korunma da önemli” diye konuştu.
ERKEN TEDAVİ ÖNEMLİ
Göz kızarıklığı, kaşıntı, batma, ağrı ve şişlik olduğunda vakit kaybetmeden uzman bir göz doktoruna başvurmak gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, şu bilgileri paylaştı:
“Çocuklarda alerjik konjuktivit tedavi edilmediğinde göz kırpma tiklerine neden olur. Erken tedavi her zaman çok önemlidir. Göz alerjilerinin tedavisinde temel nokta, soruna sebep olan maddeyle teması ortadan kaldırmak veya kısıtlamaktır. Ama öncelikle hangi maddeden kaçınacağınızı bilmeniz gerekir. Gerekirse, bir alerji uzmanı tarafından alerjeni veya alerjenleri belirlemek üzere deri veya kan testi yapılabilir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!