Broker Uğur Sezginer "Yine gayrimenkul alan kazanacak"

Güncelleme Tarihi:

Broker Uğur Sezginer Yine gayrimenkul alan kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 17:36

KARŞIYAKA-Mavişehir’de bulunan Startkey Life Gayrimenkul Broker/Owner’ı Uğur Sezginer, gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 2020 Mart’ta başlayan pandemiyle birlikte birçok sektör gibi gayrimenkulün de sıkıntılı ve zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Uğur Sezginer. Sektörün geçtiğimiz yaz döneminde düşürülen kredi faiz oranlarıyla kısa süreli olarak hareketlendiğini ama konut kredisi faizlerinin tekrar yükselmesiyle durağanlığın başladığını aktardı. “Ama önümüzdeki yıllarda beklentiler ve fiyatlar yukarı yönde değişecek gibi gözüküyor” diyen Uğur Sezginer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

 

VİLLAYA TALEP ARTTI

İzmir’de yaşanan son deprem felaketi, kentsel dönüşümün önemini ve talebi arttırmış durumda. Beklenti; zemin anlamında güvenli, az katlı ve yeni yapılar olmaya başladı. Pandemi ve deprem korkusuyla yüksek katlı binalar ve kalabalık sitelerden başlayan kaçış, şehre yakın ve yazlık bölgelerde müstakil ev ve villa taleplerini arttırdı. Bunun paralelinde bu bölgelerde neredeyse yüzde 100’e varan fiyat artışları oldu. Halen hem pandemi hem de deprem müstakil yaşama olan ilgiyi arttırmaya ve fiyat artışlarına neden olmaya devam ediyor.”

Broker Uğur Sezginer Yine gayrimenkul alan kazanacak

 

Haberin Devamı

MALİYETLER DE YÜKSELDİ

İnşaatın önemli maliyetlerinden biri olan demir fiyatının 2020 Mart’ta 3 bin TL civarlarında seyrettiğini dile getiren Uğur Sezginer, 15 aylık pandemi dönemi sonunda yüzde 150 artışla 7 bin 500 liraya yükseldiğine dikkat çekti. Sezginer, “Beraberinde beton ve diğer inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarıyla da inşaat metrekare birim maliyetlerinde ortalama yüzde 100‘lük bir maliyet artışı oldu. Elindeki gayrimenkul stoklarını piyasa koşulları gereği mevcut rayiç değerler ile satmak durumunda kalan müteahhitler, yenisi yapmak için sürekli artan maliyetlerden olumsuz etkilenmekte ve gayrimenkul satış rakamlarının artmasını bekliyor” dedi.

BAHAR İNŞAATLA GELECEK

Bu süreçte konut almak mı satmak mı lazım sorusunu da yanıtlayan Sezginer, şu bilgileri verdi:
“Öncelikle ihtiyaç nedeniyle gayrimenkul satın alma planı olanların ya da yatırımcıların mutlaka bu dönemde fırsatları takip etmelerini ve değerlendirmelerini öneriyorum. Bu dönemde satın alınan bir gayrimenkul, kısa vadede bile önemli fiyat artışı ve kazanç sağlayacak. Kriz ve durgunluk dönemlerinde nakit ihtiyacı duyan satıcılar, alıcılar için cazip sayılacak fiyatlara gayrimenkullerini satışa çıkarırlar. İnşaat maliyetlerinin yüzde 100 arttığından bahsettiğimiz 15 aylık pandemi döneminde, gayrimenkul satış fiyatları da Türkiye genelinde ortalama yüzde 30, döviz yüzde 35, altın fiyatları yaklaşık yüzde 50 arttı yani en az artan gayrimenkul fiyatları oldu. Artan maliyetlerin etkisi ve Türkiye ekonomisinin hareketlenmesine en çok etki edecek sektörün inşaat olması nedeniyle ekonomide bahar dönemi gelecekse inşaat sektörüyle gelecek. Ülkemizde uzun vadede her zaman en çok kazandıran gayrimenkul oldu. Önümüzdeki dönemde alım teşviki sağlayacak faiz oranları ve Kovid-19 aşısının olumlu etkileriyle moral bulan piyasada gayrimenkul alımına ciddi talep olacak ve kısa vadede gayrimenkul fiyatları en az yüzde 30 oranında artacak.”

Haberin Devamı

 
BİLMEDİĞİ SEKTÖRDE
BAŞARIYI YAKALADI

ÜNİVERSİTENİN ardından kamuda 10 yıl süreyle görev yapan Uğur Sezginer, girişimcilik isteğiyle görevinden ayrıldığını ifade ederek, “Beni hayallerime ve başarıya ulaştıracak meslek olarak gayrimenkul danışmanlığını seçtim ve 8 yıldır gayrimenkul sektöründe yeni hedefler koyarak üretmeye devam ediyorum. Çağın değişimini ve teknolojinin yeniliklerini her zaman ilgiyle takip ederek, bunu gayrimenkul sektörüne en hızlı ve doğru şekilde entegre etmeyi seviyorum. Yaklaşık 8 yıl önce hiç bilmediğim bu sektöre, tamamen kendi araştırmalarım ve isteğimle adım attım. İlk yılımı gayrimenkul danışmanı olarak tamamladıktan sonra, önceki markamızla broker olarak kariyerime devam ettim. Gayrimenkul danışmanlığı ve brokerlık birbiriyle iç içe olan ama başka sorumluluklar gerektiren farklı işler olmasına rağmen, ben ikisini de çok seviyorum hem brokerlık yaparak ofis yönetiyor hem de belli segment üzerinde gayrimenkul satışları ya da kiralaması yapıyorum. Bundan sonraki planlarım arasında ticari gayrimenkul alanında üst düzey çalışmalar yapmak var. Ofis olarak ise hem nitelik hem de ciro anlamında başarımızı sürdürmek ve büyümek istiyoruz. İşimizi çok seviyoruz, müşterilerimize kurumsal standartlarda hizmet sunmak, fayda sağlamak, gayrimenkul alım, satım yada kiralama işlemlerinde güven duyduklarını hissederek, yüzlerinde mutluluk bırakan işlemler yapmak en büyük tutkumuz” diyerek, planlarını paylaştı.

Haberin Devamı

 
ŞAMPİYON OFİS

STARTKEY Life’ın yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olduğunu hatırlatan Uğur Sezginer, “Ofisimiz Mavişehir’de ve 200 metrekare dükkan konseptinde. Müşterilerin aklındaki 1 masa 2 sandalye algısının tam aksine bir banka şubesi prestijinde ve kurumsallığında. 30 kişiden oluşan eğitimli, lisanslı ve tecrübeli bir ekibimiz var. Markamızın 3 yıldır şampiyon ofisiyiz ve çıtamızı hep daha üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu meslekle insanların en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını karşılıyor ve bunun yanında yatırımlarına yön veriyoruz. Müşterilerimizin hayatlarının belki de en önemli karar ve anlarında yanlarında oluyoruz. Ekibimizin tamamı da iyi okullardan mezun, iyi kariyerlere sahip, gelişime açık ve başarı odaklı arkadaşlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 
KEŞKE BU İŞE DAHA
ÖNCE BAŞLASAYMIŞIM

“MESLEĞİMİZ için minimum sermayeyle yapılabilecek, dünyanın en çok kazandıran sektörü diyebiliriz” diyen Uğur Sezginer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“En büyük sermayemiz işimize olan tutkumuz, emeğimiz ve kurduğumuz insan ilişkileri. Hedef odaklı, işine disiplin ile yaklaşan, kurumsal vizyona sahip herkes bu sektörde başarılı olabilir. Aramızda değerli kurumlarda ve kurumsal şirketlerde önemli görevlerde çalışmış arkadaşlarımızda var. Hayatları boyunca hiç çalışmamış ev hanımları da bulunuyor. Öyle başarı hikayelerimiz var ki genelde sonu hep ‘keşke bu işe daha önce başlasaymışım’ diye bitiyor. Aramıza katıldıktan sonra, işimizin önce eğitimini alıyorsunuz, ardından zamanınızı istediğiniz gibi planlayarak özgür bir iş planıyla başarı basamaklarını çıkıyorsunuz. Bizlerde aramıza katılan arkadaşlara mesleğimizi en kısa sürede öğreterek, onların sahada yanlarında olarak başarmalarına destek oluyoruz. Bu mesleğe ilgi duyan arkadaşlara tavsiyem; sektöre doğru ofiste başlamaları olacak. İyi şirket ve doğru ofis, bu işin okulu. İyi okul sizi en kısa sürede, en büyük başarıya ulaştırır. Bu sektöre ilgi duyan herkesle görüşebilir, merak ettikleri tüm sorulara cevap verebilir ve birlikte yeni başlangıçlar yapabiliriz.”

Haberin Devamı

 
KISITLI ZAMANIN
ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

GENELDE ilk tanıştıkları müşterilerden her zaman kötü emlakçı tecrübeli duyduklarını ifade eden Uğur Sezginer, hizmetleri hakkında şu bilgileri aktardı:
“Artık değişen dünya şartlarıyla birlikte beklentilerde değişiyor. Müşterilerimizin kısıtlı zamanının önemi bilerek, üstün teknoloji imkanlarıyla onlara hem zaman kazandırıyor, hem de istedikleri sonuçlara ulaştırıyoruz. Doğru fiyatlama, pazar analizi, profesyonel fotoğraf/video çekimleri, sosyal medya tanıtımları, geniş müşteri ve network ağı, açık davet ve tanıtım günleri sunduğumuz hizmetlerden bazıları.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!