BORTAR'dan 18 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

BORTARdan 18 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 13:07

BORTAR'dan 18 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

İZMİR'de taşıma yemek hizmetinin yanı sıra catering, yerinde üretim, hazır kutu paket, kafe, kantin işletme, bal ve zeytinyağı üretimi, iş sağlığı ve güvenliği ile turizm hizmetleri veren BORTAR Group'un, 18 milyon liralık yatırımla Işıkkent'te inşa ettiği yeni yemek üretim binası pazartesi günü açılacak.
"Avrupa'nın en büyük mutfağı" iddiasıyla günlük 100 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip yeni Işıkkent'deki yeni üretim binası basına tanıtıldı. Toplantıda yeni tesis hakkında bilgi veren BORTAR Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, günde 30 bin kişilik yemek hizmeti verdiklerini belirterek, yeni binanın İtalya'dan getirilen buharlı pişirme kazanları ve günlük 100 bin kişilik yemek üretim kapasitesi ile “Avrupa'nın en büyük mutfağı" olacağını söyledi. 600 çalışanları olduğunu belirten Küçükkurt, “Hedefimiz, çok daha geniş bir kesimi BORTAR kalitesi ve lezzetiyle tanıştırmak ve iş kapasitemizle birlikte istihdam oranımızı daha da artırmak. Tesimizde 1 saatte 15 bin kişilik yemek yapabiliyoruz" dedi. Küçükkurt piyasada bazı yemek firmaları düşük fiyatlarla tabildot yemek verdiğini normal yenebilecek bir tabldot fiyatının 6.5 TL'den aşağı olmaması gerektiğini belirterek, "Merdiven altında piyasada çok sağlıksız hijyenik olmayan koşullarda kalitesiz yemekler üretiliyor. Bu da insanların sağlığını bozuyor. Şirket sahiplerinin ya da yöneticilerinin mutlaka yemek aldıkları firmayı yerinde görmelerini öneriyorum. Gitsinler; mutfağı, çalışanları, kullanılan malzemeleri, pişirme tekniklerini incelesinler. Doğruyu da, yanlışı da göreceklerdir" dedi.
Küçükkurt yemek üretimi ile öne çıkan yeni binasında, yemek sağlığı açısından en nitelikli pişirme yöntemi olan 'buharlı pişirme' ile hizmet verecek BORTAR'ın, son teknolojiye sahip buharlı pişirme kazanlarını İtalya'da yaptırıldığana dikkat çekerek, "Yeni bina, kokteyller, şirket toplantıları, özel aile günleri, büyük buluşmalar, davetler ve organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek. Özel mimariyle hazırlanan yeni BORTAR binası 18 Nisan Pazartesi günü açılacak" dedi.
Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)
FOTO

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!