Bodrum’un 27 yıllık ralli hasreti sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’un 27 yıllık ralli hasreti sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 13:34

Bodrum Tanıtım Vakfı (BOTAV) ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) işbirliğiyle gerçekleştirilecek 2021 TOSFED Ralli Kupası, 27 yıl aradan sonra Bodrum Yarımadası’nda düzenlenecek ilk ralli olacak.

Haberin Devamı

 

ARAMIZDAN ayrılan otomobil sporları duayenlerinden Şevki Gökerman’ın adıyla Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından BOTAV’ın liderliğinde düzenlenecek 2021 TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışı olan organizasyon, 10 Nisan Cumartesi saat 18.30’da Mindos Kapısı’ndaki açılış kokteyli ve start seremonisiyle başlayacak. Servis alanı ve ralli merkezi olarak TED Bodrum Koleji’nin kullanılacağı etkinlik 11 Nisan Pazar saat 09.30’da başlayarak Yalıçiftlik - Kızılağaç’taki 6 özel etabın geçilmesinin ardından, finiş podyumunda düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR
Şampiyon ralli otomobilleri 2-9 Nisan tarihleri arasında Bodrum’un ilk alışveriş merkezi Oasis AVM’de sevenleriyle buluşacak. 9 Nisan’da ise şampiyon pilotlar, 2015 Avrupa Ralli Kupası’nı kazanan Murat Bostancı, 2007-2018 Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova, 2019 Türkiye Ralli Sınıf N Birincisi Uğur Soylu ve 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam otomobil severlerle bir araya gelecek. Otomobil sporları tutkunlarıyla söyleşi gerçekleştirecek ve merak edilen sorular cevaplanacak.

Haberin Devamı

TANITIMA KATKI SAĞLAYACAK
BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, Bodrum’da 27 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirilecek yarışın 90’ın üzerindeki takımla Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılımcılı rallisi olacağını söyledi. Ceylan, “Castrol Ford Team Türkiye, Fiat Motorspoları, Evofone Rally Team ve BC Vision Motorsport takımlarının da katılacağı rallinin rekor bir katılımla son yıllardaki en yüksek start sayısına ulaşması bekleniyor. Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Bodrum geçmişte de ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Rallinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyoruz” dedi.
Pandemi nedeniyle seyrciye kapalı olacak Rally Bodrum kapsamında gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ifade eden Serkan Ceylan, “Bu organizasyon Bodrum adına önemli bir etkinlik olacak. Hem Bodrum ekonomisine, hem de tanıtımına katkı sağlayacak. BOTAV olarak amacımız Bodrum’un en büyük farkları olan tarihsel, doğal, kültürel ve insani değerlerini bu değerlere yakışacak nitelikteki tanıtım çalışmalarıyla dünya genelinde tanıtarak turizm pazarından daha fazla gelir elde edilebilmesini sağlamak. Hedeflerimiz arasında buraya gelecek konuklarımızı deniz tatilinin yanı sıra alternatif turizm seçenekleriyle de buluşturabilmek. Motor sporları dünyanın en önde gelen ve ilgi gören etkinliklerinin başında. Amacımız Bodrum’u alternatif turizm ve spor destinasyonlarından biri haline getirerek daha çok insana tanıtabilmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

BODRUM SOKAKTA YAŞANIR
Ceylan, sözlerine şöyle devam etti: “Bir kentin kültürünü, dokusunu ve tarihini sokaklarını gezerek-yaşayarak öğrenebilirsiniz. Bodrum’un deniz, güneş, kum gibi güzelliklerini herkes biliyor ama esas yaşam sokakta. Amacımız gelen insanların Bodrum’a uyum sağlayarak kendilerini Ege’nin kollarına bırakmaları. Buraya gelenlerin streslerini, sıkıntılarını geride bırakmalarını istiyoruz. Büyük şehirin gürültüsünü arkada bırakarak, Ege kültürünü, mutfağını, sanatını ve doğasını keşfetmeye bekliyoruz. 3 bin 500 yıllık mutluluk kenti olan Bodrum’da insanlar kendilerini Ege’nin dinginliği ve huzuruna adapte etsinler. Bodrum’da insanları Ege’nin hoşgörüsü ve yaşam şekliyle tanıştırmak, mutluluk atmosferi içinde ağırlamak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!