Bodrum mandalinasının kokusu ABD’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum mandalinasının kokusu ABD’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2020 16:05

Kokusu ve aromasıyla dünya çapında ün kazanan Bodrum mandalinasının yağı kullanılarak üretilen sabunların ilk ihracatı Amerika’ya yapıldı.

Haberin Devamı

Kendine has aroması ve kokusuyla bilinen, son yıllarda kozmetik sektöründe de kullanılmaya başlanan Bodrum mandalinası, yağından üretilen sabunlarla ABD’ye açıldı. İlçede faaliyet gösteren bir firmanın yaklaşık 5 yıl önce başlattığı çalışma sonucu üretilen sabun, iç piyasada ilgi görmesinin ardından ihraç edilmeye başlandı. Sabunu üreten firmanın ortağı Faysal Şefkatlioğlu, Bodrum mandalinasını daha da değerlendirmek amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle mandalinanın yağını çıkardıklarını söyledi.

ARTIK NEW YORK’TA SATILIYOR

Yağdan numune alarak sabun üretimine başladıklarını anlatan Şefkatlioğlu, doğal, sağlıklı ve eczanelerde de satışı yapılabilen güzel bir ürün elde ettiklerini kaydetti. Geliştirdikleri 16 çeşit ürünü önce iç piyasaya sunduklarını dile getiren Faysal Şefkatlioğlu, “Pazarımızı genişletmek için yurtdışına açıldık. İlk olarak ABD’ye gönderdik. Bodrum mandalinası kokulu sabunlarımız şu anda New York’ta satılıyor. Bizim için çok gurur verici. En kısa zamanda pazar ağımıza farklı ülkeleri de eklemek istiyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

KÜÇÜK DE OLSA GÜZEL GELİŞME

BODRUM Turunçgil Üreticileri Birliği ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da firmanın Bodrum mandalinasının geleceği açısından başarılı bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Birlik olarak ilçede turizm faaliyetleri gelişmeden önce önemli bir gelir kaynağı olan mandalinanın korunması için ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Kocadon, mandalinadan alternatif ürünler yapılmasının ilçe ekonomisine daha da katkı sağladığını bildirdi. İlçede faaliyet gösteren firmanın da yurtdışına açılmasının kendilerini gururlandırdığını aktaran Mahmut Kocadon, “Çok güzel bir gelişme. Küçük de olsa ülkemize döviz girdisi sağlanacak, bu da bizi mutlu ediyor. Yurtdışında bu sabunu kullananlar Bodrum mandalinasının kokusunu alacaklar. Böylece mandalinamızın kokusunu yurtdışına taşımış olacağız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!