Bitmeyen heyecan

Güncelleme Tarihi:

Bitmeyen heyecan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 02:52

Bodrum’da müziğin adresi yine Gümüşlük olacak. Bu yıl 20’inci yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne klasik, caz, etnik ve özgün müzik dallarında performans sergileyen dünyaca ünlü müzisyen ve yorumcular katılacak. Kapılarını Gülsin Onay&Athenaeum String Quartet konseri ile açan etkinlikte yarın Derek Gripper&Ballaké Sissoko sahne alacak.

Haberin Devamı

 

SUDA, KUMDA, TAŞTA
Önceki yıllarda olduğu gibi ‘Suda’, ‘Kumda’, ‘Taşta’ konseptleri ile seyirciyi buluşturacak olan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde bu sene 4’ü masterclass olmak üzere 21 konser yer alacak. Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından gerçekleştirilen festival, bu yıl da yine Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezi’nde 3 konserle sanatseverlerle buluşacak. ‘Taşta’ başlıklı 9 konser 25 asırlık tarihi taş ocağında gerçekleşecek. ‘Suda’ başlığı altındaki 4 konser Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde düzenlenecek. Bu yıl ilk defa bir konser Le Chic Bodrum’a taşınacak.

NEREDEN NEREYE
Festival Sanat Yönetmeni piyanist Eren Levendoğlu, “2004’te Gülsin Onay’la bir piyano festivali yapalım fikriyle bir araya geldik. O yıl çok kısıtlı bir sponsor ve ekiple 5 konserlik programla yola çıktık. 2 yıl sonra masterclass programlarına başladık ve eğitim veren bir festival olduk. Yıllar geçtikçe festivalimizi tüm dünya tanıdı. Zaten bu arada uluslararası klasik müzik festivaline evrildik. AB’nin EFFE etiketiyle onurlandırdığı az sayıdaki festival arasına girdik. Diğer yandan festivalin eksenine görsel sanatlar, tiyatral konserler, DJ performansları, hatta sirk bile dahil oldu” dedi.

Haberin Devamı

GURUR VE MUTLUYUZ
Festival Sanat Danışmanı devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay da gururlu ve mutlu olduklarını belirterek şunları paylaştı: “İfade edilmesi güç bir sevinç içindeyiz. İlk yılki gibi aynı heyecanla devam ediyoruz. En büyük mutluluğumuz ise eğitimlerine katkı sağladığımız sevgili öğrencilerimiz. 2006 yılında festival akademimizde ustalık dersleri alan ilk öğrencilerimiz artık birer usta müzisyen. Dünya genelinde muhteşem konserler veriyor ve alkış alıyorlar. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Bodrumlu klasik müzikseverlerle tekrar birlikte olmayı heyecanla bekliyoruz.”

İŞTE PROGRAM:
23 Temmuz: Derek Gripper&Ballaké Sissoko
26 Temmuz: GFA Keman
27 Temmuz: Olivier Gardon
28 Temmuz: Jamal Aliyev&Zeynep Ülbegi
2 Ağustos: Metropolis Piano Quartet
5 Ağustos: Gabor Farkas
8 Ağustos: GFA Piyano
10 Ağustos: Rachmaninov 150 Yaşında
11 Ağustos: Seonghyeon Leem
13 Ağustos: Christian-Pierre La Marca&Gökhan Aybulus
15 Ağustos: Christian-Pierre La Marca
16 Ağustos: GFA Piyano
17 Ağustos: Eliane Reyes&Ayşegül Kırmanoğlu
20 Ağustos: Ezgi Su Apaydin&Elman Mecid
23 Ağustos: Gülsin Onay
24 Ağustos: Yasak Helva
25 Ağustos: 2+1: Sounds From The Bridge
26 Ağustos: Deniz Taşar Quartet
28 Ağustos: Rembrandt Trio

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!