Bikini mide küçültme ameliyatları İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

Bikini mide küçültme ameliyatları İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2023 13:46

Ekol Hastanesi, dünya ile aynı anda bikini mideküçültme ameliyatını İzmir’de uygulamaya başladı.

Haberin Devamı

EKOL Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ogün Erşen ve ekibi tarafından 27 yaşındaki Miray Kıran’a (bikini line sleeve gastrektomi’ (bikini mide küçültme ameliyatı) uygulandı. Ameliyat sonraki iyileşme sürecinin hızlı ve konforlu geçtiğini söyleyen Kıran, Ekol Hastanesi’ne ve Doç. Dr. Ogün Erşen’e teşekkür etti. Modern tıp teknik ve yöntemlerinin gün geçtikçe gelişmeye devam etiğini belirten Erşen, “Dünyada yeni uygulanmaya başlanan bikini mide küçültme ameliyatı da bunlardan biri. Ülkemizde de uygulanmaya başlanan bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası vücudunda iz ve deformasyon kalmıyor. Hasta ameliyat sonrası sosyal hayata hızlıca dönebiliyor” dedi.

İLK OPERASYON GERÇEKLEŞTİ

Yaşadığı aşırı kilolar sebebiyle yürümekte zorlanan Miray Kıran (27), tüp mide ameliyatını araştırırken Ekol Hastanesi’nden Doç. Dr. Ogün Erşen’e ulaştı. Merdiven çıkarken dahi nefes nefese kaldığını ifade eden Miray Kıran, “27 yaşımda bu kadar kontrolsüz kilo almama bağlı bir çok şikayetim vardı ve ameliyat olmaktan da çok çekiniyordum. Ancak Doç. Dr. Ogün Erşen hocamız bu ameliyatın yeni bir yöntem olduğunu ve estetik kaygılarım olduğu için bana uygun olduğunu söyledi. Çok kısa sürede gerçekleşen bikini mide küçültme ameliyatıyla daha aradan bir gün geçmeden yürüyebiliyorum. En önemlisi aynada kendime baktığımda sanki hiç ameliyat olmamış gibi hissediyorum” diye konuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ogün Erşen ise “Hastalarımıza yeni uygulamaya başladığımız bikini mide küçültme ameliyatı tekniğinde, ameliyat esnasında karından içeri girmek için açtığımız delikler bikini bölgesinde saklı şekilde yapılıyor. Yani hasta ameliyat sonrası vücudunda laparoskopiye bağlı izler taşımıyor. Bu nedenle de hem kozmetik sonuçlar çok daha iyi oluyor hem de hasta kendini ameliyat sonrası psikolojik ve sosyal acıdan çok daha iyi hissediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HASTA SEÇİMİ ÖNEMLİ

GENEL Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Abdülkadir Korkmaz ise bikini mide küçültme ameliyatının her hastaya uygulanamayacağını ve bu yöntemde hasta seçiminin önemli olduğunu vurguladı. Opr. Dr. Abdulkadir Korkmaz, “Yeni başladığımız bu tekniği vücut yapısı bu ameliyat için uygun olan hastalarımız ve vücut kitle endeksi 35 ile 45 arası olan hasta gruplarımıza uygulayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!