BASİFED'de görev değişimi

Güncelleme Tarihi:

BASİFEDde görev değişimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 12:52

BASİFED'de görev değişimi

Haberin Devamı

BATI Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Olağan Genel Kurulu'nda, 3 yıldır başkanlık yapan Levent Akgerman, görevi Seda Kaya'ya devretti.

BASİFED Genel Kurulu, Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Merkezi'nde gerçekleştirildi. 30 Mayıs 2016'da ikinci kez başkanlık görevine getirilen Levent Akgerman, görevi Seda Kaya'ya devretti. Genel Kurul'un açılışında konuşan Levent Akgerman, görev süresi boyunca sorumluluk bilinciyle hareket ederek her alanda iş dünyasının çıkarlarını savunmaya gayret ettiğini ve ortak aklı esas almaya büyük önem verdiklerini kaydetti. Özellikle çatı kuruluş Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) bazı etkinlikleri İzmir’de gerçekleştirmesiyle İzmirli sanayici ve iş insanlarının seslerinin daha gür şekilde duyulmasına olanak tanıdığını belirten Akgerman, "Bu dönemde bana en çok heyecan veren projelerden birisi TÜRKONFED ortaklığıyla düzenlediğimiz 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi oldu. Pek çok federasyon ve dernek başkanının yanı sıra, iş dünyasının tüm bileşenlerini bir araya getirdiğimiz bu zirvede, hem yeni ilişkiler kuruldu, hem de iş dünyasının ekonomiye bakış açısı somut bir şekilde ortaya konarak ekonomiye yön verenlere mesajlarımız en kuvvetli şekilde iletildi. Yine TÜRKONFED işbirliğinde hazırlanma sürecine de katkı verdiğimiz ve kalkınmada yerel avantajların önemine dikkat çektiğimiz 'Türkiye’nin kentlerinden kentlerin Türkiyesi’ne' raporunun İzmir’de açıklanması da, çok önem verdiğim faaliyetlerimizden birisi oldu. Ülkemizin kalkınmasına giden yolda yerel avantajların önemine dikkat çeken bu raporda, İzmir ve İzmir’e bağlı olarak tüm Ege Bölgesi’nin kalkınma yol haritasının oluşturulmasına yönelik öneriler ortaya koyduk. Cinsiyet eşitliğine gönülden inanan bir yönetim olarak kadının toplumdaki rolünün pekişmesine yönelik birçok projeye de destek olduk. Çalışan kadınların ve evdeki kadınların toplumsal hayata katılımları konusunda bölgeler arasında büyük farklar olduğunu gördük. İstanbul'da üst düzey yönetici olan kadınların sayısı çokken Anadolu'da kadınların toplumdaki rolü maalesef çok geride. Bu durumun dengelenmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini savunan Levent Akgerman, "Her ne kadar büyüme rakamları bunun aksine bir algı oluştursa da burada baz etkisini ve teşviklerin katkısını göz ardı etmemek gerekiyor. Teşvikler sayesinde sağlanan büyümeler, ancak kısa dönemli rahatlamalar yaratabilir. Oysa ülkemiz ekonomisinin gerçek bir büyüme trendi yakalayabilmesi için, yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu reformlar gerçekleşmediği için, bugün ne yazık ki suni büyümelerle kendimizi avutuyoruz. Oysa iş dünyası temsilcileri olarak bizler gerçeği ağır bir şekilde hissediyoruz. Bugün kur baskısı ve ona bağlı artan maliyetler, bizlere bu rakamların geçici sevinç yaratmanın ötesine geçmediğini gösteriyor" diye konuştu.

"İŞ DÜNYASININ AYNASI OLACAĞIZ"

Dernekler arasındaki birlikteliğin ve işbirliğinin artarak devam ettirilmesini istediklerini söyleyen BASİFED'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ise kişisel egolardan bağımsız olarak ortak fayda için elini taşın altına koyanlar bulunduğuna dikkat çekti. İzmir'in TURKONFED ile bağlantısını sağlamayı hedeflediklerini belirten Kaya şunları söyledi:

"TÜRKONFED gittikçe yaygınlaşan yapısı ile bugün Türkiye'nin dört bir köşesindeki federasyonları ile bağımsız iş insanlarının buluşma noktasıdır. Bu acıdan güçlü bir BASİFED'in varlığı da çok önemlidir. Sivil toplum kuruluşlarının en önemli varoluş sebebi; siyasetten bağımsız olarak, iş dünyasının aynası olmaktır. Biz de bu görevimizi yerine getireceğiz. Bu açıdan ülkemizin zor günlerden geçtiği bu zamanlarda BASİFED ve TÜRKONFED gibi kurumların önemi ayrıca artmaktadır. Önümüzde 3 senenin ülkemiz için verimli, huzurlu ve en önemlisi toplumsal barış içinde geçmesini temenni ediyorum."

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!