Bağırsak maketiyle kolorektal kansere dikkat çekildi

Güncelleme Tarihi:

Bağırsak maketiyle kolorektal kansere dikkat çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:38

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi tarafından mart eyı ‘kolorektal kanser farkındalık ayı’ olması nedeniyle bağırsak maketiyle dikkat çekildi.

Haberin Devamı

 

 

 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi’nin giriş kapısına kurulan yaklaşık 12 metre uzunluğundaki dev bağırsak maketi tedavilerini gerçekleştirmek için hastaneye gelen hastalar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Dev maketin içerisine giren hastane ziyaretçileri burada kanser evrelerini görme şansı buldular ve aynı zamanda maketin içerisinde yer alan bilgilendirme yazılarını da okudu. Öte yandan hastane ziyaretçileri maketin sonunda, sağlık çalışanlarından erken teşhisin önemi hakkında bilgi aldı.

Mart ayının kolorektal kanser kanser farkındalık ayı olması nedeniyle düzenlenen etkinliğe İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Galen Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Tülay Akman, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, Kurumsal İletişim Sorumlusu Emrah Tekin, Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım, dernek üyeleri, çok sayıda hasta ve hasta yakını katıldı.

 

Haberin Devamı

DÜZENLİ TARAMA YAPTIRIN

 

Prof. Dr. Gökhan Akbulut, maket üzerinde bulunan polipler ve tümörlerle ilgili katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Ailesinde kanser öyküsü olanların 40 yaş, olmayanların 50 yaş üzeri düzenli tarama yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Taramaların önemine değinen Prof. Dr. Tülay Akman ise “Erken evrede yakalanan kanserler hayat kurtarıcı oluyor. Tedaviler de çok gelişti. Artık bir çok hasta çok başarılı tedavilerle sağlıklarına kavuşabiliyorlar” diye konuştu.

 

RADYOTERAPİ TEDAVİLERİ

 

Kolorektal kanserlerin çeşitleri hakkında bilgiler vererek cerrahi sonrası hastalara uygulanan radyoterapi tedavileri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş ileri evre tümörlerde önden yapılan radyoterapi ile de cerrahinin daha da kolaylaştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!