Bademler'de mis gibi sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Bademlerde mis gibi sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 13:46

Bademler'de mis gibi sözleşme

Haberin Devamı

Kocaoğlu, 'Bu daha başlangıç'

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'yle 2010 yılında itibaren süren çiçek alımının 2016 yılında da devamı için sözleşme imzaladı. Kocaoğlu, “Bademler Kooperatifi'nin başarılı olabileceğini dünya aleme gösterdik. Bu daha başlangıç. Durmak yok" dedi.
Urla Bademler Köyü'nde gerçekleşen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözleşmeli üretim modeli ile yerelde kalkınmaya büyük katkı sağladıklarını söyledi. Bademler Kooperatifi ile 2010 yılından itibaren birlikte çalışmaya başladıklarını belirten Kocaoğlu “Bademler Kooperatifi'nin başarılı olabileceğini dünya aleme gösterdik. Bu daha başlangıç, durmak yok. Bu bana yeter derseniz, yeni pazarlar aramazsanız, yeni ürünler üretmezseniz, araştırma geliştirmeyi sürdürmezseniz, bilgiyi rehber almazsanız ilerleyemezsiniz. Ve geri gitmeye başlarsınız. Geri gidiş bir süre sonra yok olmaya gider. Yani yarıştan koparsınız. Yenilik arayışını, gelişmeyi hep sürdüreceğiz. Dünya artık yerelde üretime, sağlıklı ürünler, sağlıklı toprak, çevre, hava, suyla, kırsalın ayağa kalkması gerektiğini gördü. Onun için İzmir çevrede Türkiye'nin birinci kenti. Onun için İzmir yüzülebilir körfez hedefine ulaşmak için kollarını sıvadı. Onun için İzmir Yarımada'da, Gediz'de, Bakırçay'da kalkınma için halk ile birlikte gelişmeyi hedef seçti. Birlikte iş yapma, birlikte başarma güvenini bu kentte tesis etmeye çalışıyoruz. Güvenmeden bir şey olmaz. Biz tüm hemşerilerimize güveniyoruz. Daha birçok proje geliştireceğiz. Pazarlama, ihracat, ürün geliştirme alanında yıllardır çalışıyoruz" dedi.
Kooperatif sayısını arttırdıkça gücün bölündüğünü belirten Kocaoğlu, “İş hobiye dönüşüyor. Büyük kooperatifler kurup hep birlikte, ikilik çıkartmadan, aynı güçte birleşip kalkınmak zorundayız. Kooperatif enflasyonundan kaçınmak gerekiyor. İzmir'de 220 kayıtlı kooperatif var. Bunun 20 tanesi aktif. Bugün gerçek anlamda kooperatifçilik yapan, üreten, rüştünü ispat etmiş 5-6 tane kooperatif var" dedi. Kocaoğlu, Urla Bademler'de tarım turizmini geliştirmek için örnek bir modeli hayata geçireceklerin, ekoköy kuracaklarını açıkladı, “Burada yurtiçi ve yurtdışından gelenler konaklayacak, zeytin toplayacak, domates yetiştirecekler. Kooperatife ait arazide hayata geçecek. Benzerini Karaburun ve dikili köylerinde hayata geçirip ciddi tarım ve turizmi geliri elde edeceğiz" dedi.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise “Ne mutlu bize, üreticisine çiftçisine destek olan bir Aziz Başkan'ı var. Güzel İzmir'imiz yıllardır yarım asrı deviren Bademler Kooperatifi'nin çiçekleri ile süsleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı doğru politikalar ile yereldeki üreticiye önemli destekler sağlanıyor. Urlalı üreticiler adına, kırsal kalkınmanın ülke kalkınması adına ne kadar önemli olduğunu haykırdığı için, Bademler Kooperatifi'nin emekçilerine destek olduğu için Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.
BADEMLER'DEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Törende üreticiler adına söz alan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sever, doğal yaşam köyü projesine destek istedi. Sever ayrıca, kooperatif olarak belediye ile ortaklaşa hayata geçirilen ve 2012 yılından bu yana gündemdeki proje ile 12 ay üretim yapacaklarını duyurdu. Kooperatif Başkanı Sever, sürdürülebilir üretim için kritik öneme sahip bu çalışma için köy adına teşekkürlerini iletti.
Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından itibaren fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt ve peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye yaklaşık 181 milyon liralık katkıda bulundu. 2010 yılından itibaren Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden 5 milyon 371 bin liralık çiçek ve çalı bitkisi alımı yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni sözleşmeyle Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden 25 bin adet sardunya çiçeği, 1 milyon 112 bin 500 adet yazlık mevsimlik çiçek, yaklaşık 1 milyon 100 bin adet kışlık mevsimlik çiçek alımı yapacak. Toplam 2.5 milyonTL ödeyecek.
Utku BOLULU İZMİR (DHA)
foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!