Bademcik ameliyatlarında thermal welding konforu

Güncelleme Tarihi:

Bademcik ameliyatlarında thermal welding konforu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 17:28

KBB Uzmanı Op. Dr. Bahattin Mercan, çocukluk çağı ve ergenliktesıklıkla görülen bademcik enfeksiyonunun tedavi yöntemlerini anlattı.

Haberin Devamı

THERMAL welding yöntemiyle yapılan bademcik ameliyatlarının hem hasta hem hekim açısından daha konforlu olduğunu belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden KBB Uzmanı Op. Dr. Bahattin Mercan, bu yöntemde iyileşme süresinin de kısa olduğunu söyledi. Çocukluk çağında ve ergenlikte bademcik enfeksiyonunun sık karşılaşılan enfeksiyonlardan biri olduğunu belirten Mercan, “Bazen bademciğin sık enfeksiyonuna yani iltihaplanmasına veya bademciklerin boyut olarak büyük olmasına bağlı geniz eti ile birlikte bademciklerin alınması gerekebilir. Bu durumda şimdiye kadar kullanılmış olan soğuk teknik dediğimiz klasik yöntemin yanı sıra son dönemde popüler olan yöntem thermal welding yöntemidir” dedi. Thermal Welding yönteminin diğer klasik yönteme göre avantajlarını anlatan Mercan, “Thermal welding yönteminde aletin ucundaki teknikle, öncesinde tutulan dokunun damarları ısı enerjisiyle büzüştürülüp sonrasında aynı aletin ucuyla doku ayrılmaktadır. Bu sayede aynı uçla hem damar büzüştürülüp kanama ihtimali ortadan kaldırılıyor hem de doku ayrılması sağlanmaktadır. Bu sayede ameliyat süresi ve aynı zamanda yara iyileşmesi de yaklaşık dörtte bir oranında kısalmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KANAMA DA DAHA AZ

Thermal welding yönteminin daha az ağrılı ve kanama riski daha az olan bir yöntem olduğunu ifade eden Mercan, şu bilgileri verdi: “Yapılan çalışmalarda yara iyileşmesini dört haftadan bir haftaya kadar indirmektedir. Klasik yöntemde kanamayı durdurmak için elektrik akımı kullanılmaktadır. Thermal weldingte ise ısı enerjisi kullanmaktadır. Thermal weldingte kullanılan ısı enerjisi, tutulan dokunun sadece etrafında kaldığı için çevrede daha fazla dokuyu etkilememektedir. Bu sayede doku hasarı çok aza indirilmiş olmaktadır. Thermal welding, sadece bademciklerin tamamının alınması değil, aynı zamanda kısmi küçültmeye yönelik de bir cerrahi işlem yapılmasına olanak sağlayan bir tekniktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!