Azerbeycan Kuruluş Günü İzmir'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Azerbeycan Kuruluş Günü İzmirde kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 12:10

Azerbeycan Kuruluş Günü İzmir'de kutlandı

Haberin Devamı

İZMİR'de, 28 Mayıs 1918 yılında kurulan ve tarihte ilk bağımsızlığını ilan eden Türk cumhuriyeti olan Azerbeycan'ın kuruluşunun 98'inci yılı kutlandı.

Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği'nin organize ettiği gece Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'nda yapıldı. Geceye İzmir'de yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı. Kutlama programı kapsamında Azerbaycan ve Türkiye'nin milli marşları okundu. Azerbaycan Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen gecede Kars lezzetleri de satışa sunuldu. Selim Tosun'un açtığı stantta, kaz eti, Kars kaşarı, balı, tereyağı satışa sunuldu. Geceye katılanlar stanta yoğun ilgi gösterdi.

Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği Başkanı Cevahir Ahmedova yaptığı konuşmada iki ülkenin kardeşliğinden söz etti. Azerbaycan'ın cumhuriyet ilanından itibaren tekrar yaşadığı sıkıntıları anlatan Ahmedova, 1991 yılında ülkenin tekrar bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi. 28 Mayıs 1918'de Cumhuriyeti kuran Mehmet Emin Resulzade'yi şükranla andıklarını belirten Ahmedova, kurucu Resulzade'nin "Bir kere yükselen bayrak bir daha İnmez" sözünü hatırlattı. Ahmedova iki ülkenin dostluğu ve kardeşliğinin sonsuza kadar devam etmesi temennisi ile sözlerini tamamladı.

Daha sonra Azerbaycan'dan gelen sanatçılar Aşık Peri ve Cavit Tebrizli Azerbaycan şarkılarını seslendirdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!