Avrupa Şampiyonu sporcudan Başkan Bakıcı'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Şampiyonu sporcudan Başkan Bakıcıya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 15:59

Avrupa Şampiyonu sporcudan Başkan Bakıcı'ya ziyaret

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk ilçesinden İspanya'da yapılan Avrupa Yelken Şampiyonası'na katılan genç sporcu Yiğit Yalçın Çıtak, birincilik sevincini AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile paylaştı.

İspanya'da 15- 22 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan ve Avrupa'dan 238 yelkencinin yarıştığı Laser 4.7 Gençler Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan 16 yaşındaki Yiğit Yalçın Çıtak, Selçuk'un spordaki gururu oldu. Yiğit Yalçın Çıtak'ı makamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Selçuklu bir gencin sporda başarı kazanması bizleri çok mutlu ediyor. Böyle başarılı gençlerimize bizim de sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz. Biz Selçuklular olarak her zaman kendisinin yanında olacağız. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Genç yaşına rağmen sporda önemli başarılar elde eden Çıtak, "Daha büyük hedeflerim var" dedi. Selçuklu ailenin iki çocuğundan biri olan Yiğit Yalçın Çıtak yelken sporuna henüz 8 yaşındayken başladığını söyledi. İlk büyük başarısını Hollanda'da yapılan ve 20 ülkeden 436 yelkencinin yarıştığı Optimist Sınıfında genel sıralamada 13'üncü olarak kazanan Çıtak, 119 yelkencinin yer aldığı 'Junior' kategorisinde birincilik kazanmıştı.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!