Aşılama turizme can suyu oldu

Güncelleme Tarihi:

Aşılama turizme can suyu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 19:16

Tatil sezonun Bodrum’da yaza sıkıştığını savunan Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Girgin, bunun yılın 12 ayına yayılması gerektiğini aktardı. Girgin, yerel zenginliklerinin de ortaya çıkarılarak alternatif turizm paketlerinin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

 

YAZ aylarında kısıtlamaların hafiflemesi, güvenli turizm sertifikası ve aşılamaların olumlu etkisi sonucu yurtdışından gelen turist sayısında gözle görülen bir artış yaşanıyor. Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin de sezona haziranda hızlı bir şekilde başladıklarını ve önemli doluluk oranı yakaladıklarını belirtti. Girgin, temmuz ve ağustos ayları için hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarından ciddi talep aldıklarını söyledi. Gelen turistlerin konaklama sektörünün yanı sıra Bodrum esnafının da yüzünü güldürdüğünü dile getiren Girgin, şu değerlendirmeyi yaptı:

HAREKETLENME BAŞLADI

“Bodrum’da mevcut doluluklar artarak beklentinin üzerinde gerçekleşiyor. ‘Bunun üzerine ne koyabiliriz’ diye bakıyoruz. Geçtiğimiz yıl sezon daha geç başlamıştı. Bilinmezlikler daha çoktu ve aşılama da yoktu. Buna rağmen eylül sonuna kadar süren bir sezon yaşamıştık. Bu yıl hem sezon daha erken başladı hem de aşılama çalışmaları ve güvenli turizm sertifikası sayesinde ilgi daha yoğun gerçekleşti. Sezonun bu yıl kasım ayına dek uzamasını bekliyoruz. 1 Temmuz itibariyle yeni normalde yasakların kalkması sonucu özellikle yeme içme sektöründe de olumlu hareketlenmeler gözlüyoruz. Sahil kesimlerinde ve merkezde bu canlanma daha çok hissediliyor. Ülkemize gelen turist konaklamanın yanı sıra alışveriş yapıyor, yemek yiyor, farklı aktivitelere katılıyor. Dolayısıyla tüm ekonomi bundan olumlu olarak etkileniyor. Bodrum’da zaten kış aylarından beri yüksek olan kent nüfusu yaz aylarında da artarak yükselmesini sürdürüyor.”

Haberin Devamı

 
TATİL ÖNEMLİ
BİR İHTİYAÇ

İNSANLARIN uzun süren pandemi sürecinde evlerinde sıkıldığını kaydeden Yiğit Girgin, “İnsanlar artık seyahat etmek ve yeni yerler görmek istiyor. Çünkü tatil önemli bir ihtiyaç oldu. Seyahat acenteleri ve oteller de kendilerini bu yoğunluğa göre hazırladı. Bu yıl başarılı ve hareketli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

 
BİZE ÜÇ AY YETMEZ
12 AYA YAYMALIYIZ

BODRUM’da yaza sıkışan tatil sezonunun yılın 12 ayına yayılması gerektiğini belirten Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, yerel zenginliklerinin de ortaya çıkarılarak alternatif turizm paketlerinin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Girgin, şöyle devam etti:
“Bizler turizm sektörünün paydaşları olarak, insanlar sadece belli dönemlerde değil yılın 12 ayı boyunca Bodrum’a gelsin ve yapacak bir şeyler bulabilsin istiyoruz. Gastronomi, yerel mutfak yemekleri, yerli şarap, zeytinyağımız, kültürümüz, mavi turumuz ve tarihi yapımız başlıca zenginliklerimiz arasında. Tarihin babası sayılan Heredotun memleketi olan bu kentte tarihi bir kalemiz var, içinde dünyanın en önemli deniz altı arkeoloji müzesi var. Lobimizde Bodrum’daki en büyük replikası olan antik dünyanın 7 harikalarından biri Kral Mozolenin Anıt Mezarı var ve bunun orjinali Bodrum’da. Modern Bodrum’un anlatımında büyük rol oynayan Halikarnas Balıkçımız Cevat Şakir var. İnsanlara tüm bunları ve kış döneminde Bodrumda yapılacak aktiviteler olduğunu anlatmamız gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!