Aryom İnşaat’tan Çeşme’ye 500 milyon liralık proje

Güncelleme Tarihi:

Aryom İnşaat’tan Çeşme’ye 500 milyon liralık proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 16:30

Türkiye’nin En İyi Konut Projesi Ödülü’ne sahip Aryom Koru’yu hayata geçiren ve Gaziemir’de bulunduğu bölgeye değer katıp canlandıran Aryom İnşaat, bu kez Çeşme’de yeni projelere imza atacak.

Haberin Devamı



HAVASI ve deniziyle Ege’nin incisi olan Çeşme’ye 500 milyon liralık yatırım kararı alan Aryom İnşaat, ‘Aryom Dalyan Villaları’ ve ‘Aryom Ayayorgi Konsept’ adında iki projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Çeşme’de markalaşma hedeflerinin olduğunu belirten Aryom İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, “Çeşme’de markalaşmak ve farklı projelerle Çeşme’ye yeni değerler kazandırmak istiyoruz” dedi.

Aryom İnşaat’tan Çeşme’ye 500 milyon liralık proje


* Kaçıncı projeye başlıyorsunuz?
- Sanayi tesislerinden ve A plus konut projelerinden sonra dördüncü projemiz olacak. Çeşme’de, ‘Aryom Dalyan Villaları’ ve ‘Aryom Ayayorgi Konsept’ olarak iki projemiz var. Çeşme’ye daha yeni giriyoruz. Buradaki inşaat şartlarını ve mevzuatı yakından görmek için ilk olarak 8 villalık bir projeyle başladık. Daha sonra Ayayorgi’de planladığımız 73 villa, 28 rezidans ve sosyal tesislerden oluşacak projeye başlayacağız.
* Bu kadar büyük proje için Çeşme’de alan bulmak zor olmadı mı?
- 2011’den bu yana o bölgede çalışıyoruz. Parça parça arsaları sahiplerinden toplayarak ve 7 yıl süren 18 uygulama sürecini yakından takip ederek imara hazır hale getirdik.
* İzmir’deki projelerinizden Çeşme’dekilerin farkı nedir?
- İzmir’de 400 dairelik ödüllü A plus konut projemizi tamamladıktan sonra pandemi döneminde konutla ilgili olarak insanların düşüncelerinin değiştiğini gözlemledik. Artık herkes toplu yaşam merkezleri yerine bahçeli villa yaşamını tercih ediyor. Oluşan bu talebe göre önce Urla Kekliktepe’de büyük bir arazi satın aldık ve bu projede Ege Yapı ile işbirliği yaparak 74 villalık VIP projemiz için eylülde inşaata başlamaya karar verdik. Çeşme Ayayorgi de uzun zamandır proje geliştirme çalışması yaptığımız bir yerdi. Aynı şekilde Ege Yapı’yla burada da bir ön prensip anlaşmamız var. Birlikte çalışarak Çeşme için marka değeri olan alışılmışın dışında bir proje yapmayı hedefliyoruz.
* Projeden bahseder misiniz, özellikleri nedir?
- Aile yaşamına hitap eden bir proje planlıyoruz. Müstakil villalardan, yeşil alanlardan, sosyal tesislerden oluşacak. Yaz-kış oturulabilecek yapılar olacak. Aryom Dalyan Villaları’nda her villa için kendi parselinde mahremiyet gözetilerek yaşam alanı, teras ve havuz planlandı. Peyzaj düzenlemeleriyle her villa için özel bahçe alanları oluşturuldu. Villaların parsel alanı 580 ile 770 metrekare arasında değişiyor. Aryom Ayayorgi Konsept ise iki etaptan oluşuyor. Birinci etap 20 bin metrekare olup içinde 55 villa ve 28 rezidans bulunuyor. İkinci etap ise 6 bin metrekare olup 18 villa yer alıyor. Sosyal tesislerde açık havuz, kapalı havuz, spa&wellness merkezi, fitnes salonu, sauna ve buhar odaları, cafe&restoran olmak üzere çeşitli hizmet üniteleri bulunuyor.
* Dalyanköy’ü seçmenizde özel bir sebep var mı?
- Dalyanköy çok hızla gelişen, marinası, balıkçı barınakları, balık restoranları ile çok şirin bir belde. Ayayorgi’ye 700, Sera Beach’e 300 metre yürüme mesafesi olan bu projemizle Dalyan’a çok önemli bir marka kazandırarak gelişimine katkıda bulunmak bizi mutlu edecek.
* İkinci projenizden bahseder misiniz?
- Yine Dalyanköy’de balıkçı barınağının bulunduğu yerde denize sıfır bir arsa. Uygulama çalışmalarının sonuna geldik. Orada 30 dairelik 5 yıldızlı otel konforunda rezidans daireler yapacağız.
* Çeşme’de rezidans sayısı artmaya başladı, bu projenizi özel kılan nedir?
- 5 yıldızlı bir otelde ama kendi evine kalıyor gibi hissederek yaşamak insanları mutlu ediyor. Özellikler kadınlar ev işi olmadan tatil yapmanın keyfine varacaklar. Temizlik dahil her türlü hizmetin alındığı, denize sıfır, kendinize ait bir koyun bulunduğu özel bir yerde yaşıyor olacaksınız. Oradaki yapılaşma koşulları da bu projemize uygun olduğu için böyle bir yol belirledik.
* Son dönemdeki artan maliyetler böylesine büyük projelerinizde sizi zorlamıyor mu?
- Tabii ki zorluyor. Ancak bir taraftan da yaşam ve iş dünyası devam etmek zorunda. Bizim işlerimizden sadece bir tanesi inşaat. İnşaat, proje geliştirme, yazılım, teknolojik ürünler konusunda faaliyette olan bir grup şirketi olmamız nedeniyle bu gibi zorlukların üstesinden gelebiliriz.
* Diğer faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz...
- Yazılım firmamız yapay zeka kullanarak kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili özel bir yazılım geliştirdi. Bu yazılımımız, akademik boyutta üniversiteler, büyük şehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, tekstil sektörü, gıda sektörü, hastaneler, okullar, özel şirketler tarafından kullanılıyor. Yaklaşık 200’ün üzerinde referansımız oluştu. Yıl sonunda ikinci bir ürünümüz, dijital veri güvenliği sağlayan hacklenmeye karşı yöneticileri uyaran bambaşka bir yazılım paketi çıkmış olacak. Bunu da gelecek yıl uluslararası boyutlarda Amerika’da silikon vadisinde satışa sunuyor olacağız. Bunun dışında inşaat yönetim ve planlama yazılım çalışmalarımız devam ediyor olup ilk paketimizi Dubai’de bir inşaat şirketine vermiş bulunmaktayız. Nano teknolojiyle ilgili yeni nesil bir ürün de geliştirdik. Bu alanda 30 milyon dolarlık yatırıma başladık.
* Nano teknolojiyle ne üreteceksiniz?
- Basit bir şekilde anlatacak olursak, dünyada sanayi kavramı değişiyor. Klasik sanayi üretimi yerini nano teknolojik ürünlere bırakıyor. Dünyada nano boyuttaki yarı iletken malzemeler devri başlıyor. Bunlar alıştığımız çelikten 200 kat daha mukavemetli bir malzeme. 1 gramı 2 bin 650 metrekare alan kaplayabiliyor. Elektrik iletkenliği bakırdan 100 kat daha fazla. Bunlar günümüzde telefonlarda ve özellikle savunma sanayilerinde yoğun kullanılıyor. Arıtmalarda kullanıldığında çevresel etkiyi sıfıra indiriyor. Güneş enerjisi hücrelerinde kullanılıyor. Aslında hayatımızın çoğu yerinde karşımıza çıkıyor. Biz de bu sektörlerde entegre tesisle savunma sanayinin ihtiyacı olan ürünler üretmeyi planlıyoruz.
* Yurtdışında yabancı yatırımcıya konut satışı revaçta... Yurtdışına tanıtım yapıyor musunuz?
- Talep var ama biz yabancıya satmayı tercih etmiyoruz. Konsept evler yaptığımız için bizim kendi kültürümüze uygun insanlar arıyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!