Arkas'a yelkende 3'üncü şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Arkasa yelkende 3üncü şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 13:25

Arkas'a yelkende 3'üncü şampiyonluk

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- ARKAS Sailing Team, Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü'nün (BAYK) CFM'nin sponsorluğunda düzenlediği CFM BAYK Kış Trofesi'nde 3'üncü defa şampiyon olarak St Tropez'de katılacağı Giraglia Rolex Cup öncesi moral depoladı.
Ocak ayında başlayıp Türkiye'nin en uzun soluklu yelken organizasyonu olan CFM BAYK-Kış Trofesi'nin 7'nci ve son ayağı 21-22 Mayıs tarihlerinde 44 teknenin katılımıyla gerçekleşti. İlk gün 35 knot'a varan rüzgar nedeniyle yarış yapılamazken, ikinci gün 10-15 knot rüzgarda yarışan tekneler arasında finişe ilk ulaşan, Arkas Sailing Team'in Flying Box teknesi oldu. Genel klasmanda birinciliğini ilan eden Arkas ekibi, kupasını da törenle aldı.
Arkas Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz, 6 yıldır yer aldıkları CFM BAYK Kış Trofesi'nde 3'üncü şampiyonluklarını aldıklarını belirtti, şunları söyledi:
"Geçen yıl iştirak ettiğimiz ilk uluslararası yarış olan Malta Rolex Cup'ta birinciliği elde ederek ülkemizin adını uluslararası sulara taşımıştık. Bu yıl çıtayı yükseltip, Giraglia Rolex Cup için St Tropez'e gidiyoruz. Profesyonel bir takım olarak 10-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Giraglia Rolex Cup'a büyük titizlikle hazırlanacağız. Kara antrenmanından deniz antrenmanına, beslenmeden günlük alışkanlıklara kadar son derece disiplinli bir programa bağlı olan takımımızın en önemli hedefi lkemizi uluslararası sularda en iyi şekilde temsil etmek." 

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!