Antitoros: "Şiddetin çözümü hukukun üstünlüğü"

Güncelleme Tarihi:

Antitoros: Şiddetin çözümü hukukun üstünlüğü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 15:38

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Kadına karşı şiddeti önlemenin yolu hukukun üstünlüğünden geçer" dedi.

Haberin Devamı

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün, şiddete ve baskıya başkaldırının bir sembolü olduğunu belirten Antitoros, "Dominikli 3 kız kardeşin, diktatör Trujillo'ya karşı yürüttüğü cesur mücadelenin ardından ortaya çıkan bu anlamlı günde, ne yazık ki kadına yönelik şiddet hala çok büyük bir toplumsal sorun. Bu toplumsal sorunun aşılmasının tek yolu ise şiddete karşı somut önlemler almaktır. Bu da ancak eğitim sisteminde ve kanunlarda gereken düzenlemelerin yapılmasıyla mümkündür" dedi.

Kadına yönelik şiddeti önlemek adına kadınları koruyan kanunların yapılmasının ve hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Antitoros, "Ne yazık ki geçmişte kadınlarımıza yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve hatta cinayet olaylarının ardından alınmış, kamuoyu vicdanını yaralayan kararlar ve bu kararlar neticesinde verilen caydırıcılıktan uzak cezalar, kadına şiddetin bugün hala çok büyük bir sorun olarak karşımızda durmasına yol açmaktadır. Yasa yapıcıların bir an evvel harekete geçerek hem sosyal hem de ekonomik alanda kadınları bu şiddetten koruyacak kanunlar yapması ve bu kanunların taviz vermeden uygulanması gerekiyor. Hukukun üstünlüğüne inancın olmadığı ülkelerde şiddet vakalarının önlenmesi düşünülemez. Şiddetin ortadan kalkması için olayların faillerinin adaletten korkması, mağdurların ise adaletin tecelli edeceğine inanması gerekir" diye konuştu

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!