Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan laiklik açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformundan laiklik açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 18:21

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan laiklik açıklaması

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri temsilcileri TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı laiklikle ilgili açıklamaları nedeniyle eleştirerek "Gericiliğe teslim olmayacağız", "Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır" dedi.

Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği binasında yapılan açıklamada, ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü'nün yanı sıra Emekli-Sen, BES, Eğitim-İş, Genel-İş, Makine Mühendisleri Odası, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri yer aldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalı" sözlerinin sert bir dille eleştirildiği açıklamada, "Gericiliğe teslim olmayacağız", "Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır" ifadelerine yer verildi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri adına basın metnini okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk "Yeni anayasa isteyenlerin aslında ne istedikleri bu konuşmadan ortaya çıkmıştır. Onlara göre yeni anayasa dindar olmalıdır. TBMM Başkanı bu açıklamaları ile Anayasa'yı ihlal etmiş ve meşruiyetini kaybetmiştir. AKP Anayasa Mahkemesi kararı ile laikliğe karşı odak olmaktan ceza almış bir partidir ve onun seçtirdiği Meclis Başkanı da bu sabıkaya yeni bir suç daha eklemiştir. Laikliğe çağrı birlikteliği olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıda bulunuyoruz. İsminizin ön eki olan Cumhuriyeti ve değerlerini korumak için gerekli işlemleri başlatınız. Bu sözler, 93 yıllık Atatürk Cumhuriyeti'ne, onun ilkelerine, getirdiği çağdaş yaşam biçimine, inanç özgürlüğüne, kadın-erkek eşitliğine savaş açan çarpık bir zihniyetin içinden geçenlerin ağzından dökülmesidir" diye konuştu.



Emel OTURAK / ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!