Alevilik'te kadını anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Alevilikte kadını anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 10:03

İZMİR'in Urla İlçesi Bademler Mahallesi'nde Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen panelde "Alevilik'te kadının yeri ve önemi" anlatıldı.

Haberin Devamı

Alevilikte kadını anlattılar

Türkiye'nin ilk köy tiyatrosu olan Bademler Köyü tiyatro salonunda düzenlenen "Alevilik'te kadın" konulu panele CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski CHP Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP'nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı, sendikacı Yaşar Seyman ve DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak katıldı.

Alevilikte kadını anlattılar

Köy halkının da büyük ilgi gösterdiği panelde konuşan DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak, Hz. Fatıma'nın kadın hareketinde önemli bir yeri olduğunu belirterek Aleviliğin her türlü zalimliğin karşısında olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Alevilikte kadını anlattılar


Sendikacı Yaşar Seyman ise Alevilerin kadın konusunda büyük mücadele verdiğini söyleyerek "Kerbela'dan bu yana aşıp gelmiş bu inancın sadece selamlanması gerektiğini düşünüyorum. Ben dağı taşı örgütlerim, bütün renkleri bir arada tutmayı başarırım. Aleviler tartışma kültüründen gelir. Bizler her inanca saygılıyız. Demokrasi yaşam biçimimiz olmalı" dedi. Köy halkı tarafından katılımcılara etli pilav ikram edildi.

Alevilikte kadını anlattılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!