Alaçatı’da bir İtalyan

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’da bir İtalyan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:57

 DÜNYACA ünlü İtalyan mutfağının bir örneği de şef Vincenzino Scocchia (bilinen adıyla Enzo) tarafından 2018’de Alaçatı’da açılan Da Enzo İl Ristorante... Ülkesi İtalya’da gastronomi okuyup yaklaşık 10’ar yıl Almanya ve Fransa, ardından da Suudi Arabistan’da bulunan Enzo, 2006’dan beri Türkiye’de yaşıyor. Şef Enzo, 45 yıllık mesleki deneyimini, İtalyan mutfağına duyduğu aşkı ve vefayı Alaçatı’da, sahibi olduğu Da Enzo il Ristorante’de sürdürüyor. Da Enzo; şık, nezih atmosferi, birbirinden özel menüleriyle bu sezon da en ilgi çeken mekanlardan. Restoran müdürlüğünde sektörün deneyimli ismi Göksel Özbek, mali işler ve muhasebe bölümünde Uğur Oruç’un bulunduğu mekan, her biri işinin ehli ve güler yüzlü 90 kişilik ekibiyle yerli-yabancı turistleri birbirinden keyifli sofraların lezzet karnavalına çağırıyor.

Haberin Devamı


ÜRÜNLER KENDİ ÇİFTLİĞİNDEN
Da Enzo’nun mutfağı çok özel... Kullandığı undan domates sosuna kadar her şeyi kendisinin yaptığını söyleyen Enzo, “Kullandığımız her ürünü Ödemiş’teki kendi çiftliğimizde yetiştiriyoruz. Dışarıdan yok denecek kadar az ürünü mutfağımıza sokuyoruz. Konseptimiz hiç değişmedi, standartlarımızı koruyoruz. 5 yıldır aynı lezzet, aynı tatla misafirlerimizin ilk tercihiyiz. İtalyan mutfağı ve et ağırlıklı ızgaraların en güzel sunumunu yapıyoruz. Yemeklerimiz üst düzey damak zevkine hitap ediyor. Aldığımız olumlu tepkiler doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Maldon tuzu ile dry aged’de dinlendirilmiş et menülerimiz çok beğeniliyor. Panna cotta ve tiramisu tatlılarımızı da İtalyan kahvelerimizle birlikte sunuyoruz. Sağlıklı ve lezzetli yemekleri şık ve temiz bir ortamda konuklarımıza sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Alaçatı’da bir İtalyan


PİZZA VE MAKARNA İLK SIRADA
Da Enzo’da en çok satılan ürün, makarna ve pizza çeşitlerinden oluşuyor. Trüflü makarna ve Ravioli ise Enzo’nun yaptığı vazgeçilmezlerden. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan Da Enzo Restoran, hizmet anlayışıyla yemek yemeyi keyif haline getirmeyi amaçlayan deneyimli ekibiyle kalitesini daha uzun yıllar konuklarıyla buluşturmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!