Ak Parti'nin ön sırasında gergin hava

Güncelleme Tarihi:

Ak Partinin ön sırasında gergin hava
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 11:15

Ak Parti'nin ön sırasında gergin hava

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde 1 yıl sürecek yeni görev dağılımı gerçekleşti. Meclis öncesi Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın da katıldığı parti grubu toplantısında sözcülüğü Azad Fazla'nın getirlmesine Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın itiraz etmesinin tartışma yarattığı öğrenildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün akşam gerçekleşein Nisan ayı ilk toplantısı ve öncesindeki siyasi partilerin grup toplantılarında ilginç olaylar yaşandı. CHP Grubu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun planlanan ancak gerçekleşmeyen Güney Afrika seyahati nedeniyle ihtisas komisyonları üyeleri adaylarını belirlemek için grup toplantısını 8 Nisan Cuma günü yaptı. CHP Grubu'nda komisyon üyeleri belirlenmesi sakin gerçekleşti. Bir önceki komisyon üyelikleri devam etti.
Ak Parti Grup toplantısı ise tartışmalar yaşandı. İki yıldır Ak Parti Grup Başkan Vekilliği yapan Bilal Doğan'a daha önce rakip çıkmak isteyen ancak ikna edilen Azad Fazla, İl Başkanı Bülent Delican'ın da devreye girmesiyle Ak Parti Grup Sözcüsü olarak belirlendi. Ancak, Doğan, grup toplatısında kendi ekibiyle çalışmak istediği yönündeki görüş belirterek buna itiraz etti. İl Başkanı Bülent Delican, bunun üzerine partinin kararını verdiğini, Fazla'nın Grup sözcülüğü görevinin yürüteceğini belirterek toplantıdan ayrıldı. Ak Parti Grubu'ndaki tartışma İmar Komisyonu üyeliğinde de yaşandığı öğrenildi.CHP Grubu'nda ise görevlerde değişiklik gerçekleşmedi.
AK PARTİ'DE GERGİN HAVA
Meclis toplantısına, gergin bir havada giren Ak Parti Grubu'da Başkan Vekili Bilal Doğan ve Grup Sözcüsü Azad Fazla, ön sırada yanyana oturmasına karşın birbirleriyle pek fazla konuşmadı. Seçimlerde Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne yine Sırrı Aydoğan, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Sıla İlgi Akkaş seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu CHP'den Sırrı Aydoğan, Muzaffer Tunçağ, İrfan aras, Bülent Rüzgar, Yeşim Tekoğlu, Aydoğan Hepdemirgil, Ak Partili Ali Kökoğuz, Bünyamin Demir ve M. Ali Güldalı'dan oluştu. Hukuk Komisyonu'na ise CHP'den Mehmet Ali Büyükkayıkçı, Ulaş Polat, İsmail Akıncı, Filiz Ceritoğlu Sengel, Mehmen Öner, Başar Üçkan, Raşit Dirim, Ak Parti'den Hakkı Durmaz, Zülküf Koçoğlu ve M. Nuri Bulut seçildi.
AK PARTİ'DEN METRO; AKILLI KART; KİTAP FUARI SORUSU
Meclis'te Ak Parti Grubu, bilgi edinmek istediğini açıkladı dört konuda önerge verdi. Ancak, dört önerge CHP Grubu'nun oylarıyla gündeme alınmadı. Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, önergelerde sorulan soruları bir sonraki Meclis oturumlarıdna yanıt vereceklerini söyledi. Ak Parti Grubu, İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular hattı inşaatında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve altı bürokrat hakkında İçişlerli Bakanlığı'nın soruşturma iznini vermesine neden olan 11milyon 300 bin TL'lik fazla maliyetin yüklenici firma hatasından mı yoksa belediyeden mi kaynaklandığını, toplu ulaşımda elektronik ücret toplama sisteminin elektrik kesintisi kaynaklı 2 gün çalışmamasından doğan 2 milyon TL'lik zararın nasıl açıklanacağını, neden önlem alınmadığını sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin anketler konusunda kaç üniversite veya danışmanla çalıştığı, ne kadar ücret ödeniğinin kendilerine yazılı olarak bidirilmesini isteyen Ak Parti Grubu, İzmir Kitap Fuarı'nın gelecek yıllarda yayıncıların istemediği Fuarİzmir'e taşınıp taşınmayacağı konusunda da bilgi istedi.
Utku BOLULU İZMİR (DHA)
foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!