Ağabeyinden aynı mucizeyi ikinci kez bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyinden aynı mucizeyi ikinci kez bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 16:49

- İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpıştığı kazada kaybolan mürettebattan Zeynel Üstün'ün kardeşi Ulvi Üstün: - "Ağabeyim bundan yaklaşık 25 sene Ege Denizi'nde bir yat gezisinde denize düşüp kaybolmuştu. Biz öldü diye düşünürken, yüzerek Yunan adasına çıkmış. Umudumuz tükenmişken 'Ağabeyinizi bulduk' diye haber geldi. İnşallah yine böyle bir mucize yaşarız da çıkar gelir"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpıştığı kazada kaybolan mürettebattan 45 yaşındaki Zeynel Üstün'ün kardeşi Ulvi Üstün, ağabeyinin bundan yaklaşık 25 yıl önce yine bir kaza sonucu denizde kaybolduğunu söyledi.

O kazadan ağabeyinin mucize bir şekilde kurtulduğunu ifade eden Üstün, "O zaman biz öldü diye düşünürken, yüzerek Yunan adasına çıkmış. Umudumuz tükenmişken 'Ağabeyinizi bulduk' diye haber geldi. İnşallah yine böyle bir mucize yaşarız da çıkar gelir" dedi.

Üstün, ağabeyi Zeynel'in denize aşık bir insan olduğunu, adeta yürümeden önce yüzmeyi öğrendiğini, denizi ve yüzmeyi çok sevdiğini, 25 yıldır çeşitli gemilerde görevli olarak denizlere açıldığını söyledi.

Üstün, ağabeyinin deniz sevgisi nedeniyle evlenmediğini anlatarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Benim her şeyim deniz, 'öleceksem denizde öleyim' diyordu. Benzer bir olay bundan yaklaşık 25 sene önce başına geldi. Ege Denizi'nde bir yat gezisinde tekneden düşüyor. Kimse bulamıyor. Sonra yüzerek Yunan adasına çıkmış. Umudu kesmişken bize 'ağabeyinizi bulduk' diye haber geldi. İnşallah yine böyle bir mucize yaşarız da çıkar gelir. Tek beklentimiz bu."

- "Kötü sona hazırlanıyoruz"

Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök'ün arama çalışmaları hakkında kendilerini sürekli bilgilendirdiğini dile getiren Üstün, şöyle devam etti:

"Aylin hanım, ağabeyimin pasaport ve kimliğini bulduklarını söyledi. Ağabeyimle beraber olan diğer 4 denizciye ulaşamamışlar. Deniz şartları kötü olduğu için aramaları havadan sürdürüyorlarmış. Sağolsun Dışişleri Bakanlığı da konuyla yakından ilgileniyor. En son görüştüğümüzde 'Kendinizi kötü sona hazırlayın, çünkü bir yere sığınmadılarsa, hayatta kalmaları zor' dedi. Elimiz kolumuz bağlı gelecek haberi bekliyoruz."

Ulvi Üstün, Kazayla ilgili İtalyan makamlarından ve sorumlu liman yönetiminden şikayetçi olacaklarını kaydederek, "Son zamanlarda gemi kazalarının çoğu İtalyan kıyılarında oluyor. Demek ki İtalya kıyılarındaki gemi trafiğini doğru yönetemiyor, denetleyemiyor. Bu da oraya gelen gemilerin kuralsız hareket etmesine neden oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kazaya karışan Belize bandıralı Lady Aziza gemisini 2 deniz mili hızda gitmesi gereken rotada 12 mil hızla gittiğini ileri süren Üstün, "Ağabeyimin gemisi 5 deniz mili hızla giderken diğer gemi gelip çarpıyor. Ben bu işin sonuna kadar gideceğim, peşini bırakmak gibi bir düşüncem yok. Ama İtalyan makamlarının ama oradaki liman sorumlularının gerekli cezayı alması için mücadele vereceğim. Ancak ocağı sönen 6 ailenin acısı bir nebze olsun dinsin" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!