Afetzede çocuklara özel etkinlikler

Güncelleme Tarihi:

Afetzede çocuklara özel etkinlikler
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 06:19

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından depremden etkilenen ve doğrudan etkilenmeyen illere yönelik hazırlanan Psikososyal Destek Eylem Planı çerçevesinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanıyor. Bu kapsamda, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde depremden zarar gören illerden gelen öğrenci ve ailelerine yönelik akademik, sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda faaliyetler gerçekleştiriyor. Etkinlikler kapsamında öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini sağlamak için kahvaltı, sinema gösterimi, akvaryum gezisi, Göztepe futbol maçı katılımları gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul düzeyinde Survivor yarışmaları, ortaokul ve lise düzeylerinde futbol, basketbol, voleybol, tenis müsabakaları, Balçova Terapi Ormanı’nda yürüyüş ve bowling turnuvası planlandı.

Haberin Devamı

“Çocuklarımızı Gülümsetmek İçin Varız” atölye ve etkinlikleri kapsamında ise Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde misafir edilen depremzede öğrenci ve ailelerine yönelik Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gezi Etkinliği gerçekleştirdi. 10 çocuk 20 yetişkin olmak üzere toplam 30 misafire gönüllü öğretmenlerin katkılarıyla akademik, sosyal ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirmeye başladı. Akıl Zekâ Oyunları, drama, yoga, zumba, resim atölye çalışmaları ile depremzedelerin moral ve motivasyonlarının yükseltmesi amaçlanıyor.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, böylesi acıların tekrar yaşanmamasını temenni etti ve yaralılara acil şifalar, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yentür, “Yaşanan bu tarihsel felakette İzmir eğitim ailesi olarak nakil gelen öğrencilerimiz için sosyal, kültürel, akademik ve sportif faaliyetler anlamında her türlü fedakarlığı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz“ dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!