Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri "Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 05:28

Dile kolay, 35 yıla yakın süredir İzmir ve Kuşadası’nda eğlence dünyasına yön veren isimlerin başında geliyor. Şairin, “Ömrün yarısı” dediği mesleki yolculuğunda çok sayıda mekanı hayata geçirdi. Çalıştırdığı işletmelerde her zaman başarıyı yakaladı. Hepsini çocuğu gibi gördü. O, eğlence dünyasının kaliteli ve modern yüzlerinden. İnanılmaz hoşgörülü, sabırlı, güleç, ilkeli, öngörülü, işine bağlı ve saygılı bir insan. Aynı zamanda çalışkan, disiplinli, yenilikçi, meraklı ve detaycı. Öyle ki mekanlarının iç tasarımını bile kendisi yapıyor. Zaten başarısının sırrını da bu prensiplerine bağlıyor. Mesleki değerlere de son derece sadık. Hala ilk günkü gibi heyecanlı ve hevesli. “Sektör yeniliklere her zaman gebe. Mimari yapınızdan iç dekorunuza, çaldığınız müzikten konseptinize kadar sürekli yeniliklere açık olmanız gerekiyor. Sıradan olmadığınız sürece karşılığını mutlaka alıyorsunuz” diyor. Her şeyin tek başına başarılmadığının farkında. “Benim de arkamda yıllardır birlikte çalıştığım ve çok güvendiğim, artık aile gibi olduğumuz bir ekibim var” diyebilecek kadar da özgüvenli. Mesleği zirvedeyken bırakmak istiyor. “Bu en büyük hayalim ama zamanını bilemem” diye de ekliyor. İşte karşınızda Tibet Özer...

Haberin Devamı

 

 

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz

EĞLENCE dünyasının en önemli markalarından Tibet Özer’le Kadınlar Denizi Yılancı Burnu’ndaki ünlü mekanı Jade Beach’te buluştuk. Kısa sürede çok şey konuştuk. Biz sorduk, o anlattı. O anlattı, biz dinledik. 1970 Aydın Nazilli doğumlu Özer, esnaf bir babanın çocuğu olarak yaşamının bir bölümünü burada geçirmiş. Lise yıllarında Kuşadası’nda babasının tanıdıklarının yanında yaz tatili boyunca çalışarak iş hayatıyla tanışmış. Halıcı, derici, kuyumcu gibi birçok sektörde esnaflığı ve ticareti öğrenmiş. 1987’de ailecek Nazilli’den Kuşadası’na taşınmışlar. Gönlündeki üniversite hayali gerçekleşmeyince çalışma hayatına adım atma kararı almış. O dönemde sevdiği bir ağabeyinin Kuşadası’nda kafe barı varmış. Bir süre sonra sıkıntıya girmiş. Tibet Özer de babasının desteğiyle bu mekanı satın alarak tesadüfler eseri eğlence dünyasına ilk adımını atmış.

Haberin Devamı

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz

Sektör yeniliklere her zaman gebe. Mimari yapınızdan iç dekorunuza, çaldığınız müzikten eğlence konseptinize kadar sürekli yeniliklere açık olmanız gerekiyor. Müşteri farklı olana ilgi duyuyor. Hep aynı kafayla gidemiyorsunuz. Sıradan olmadığınız sürece karşılığını mutlaka alıyorsunuz.

 

60 MEKANA HAYAT VERDİ

“Daha 18 yaşındayım ama içimde, ‘Bu işi başarabilirim’ coşkusu vardı. 1988-1989 sezonunda Kuşadası’nda ‘The Bar’ isimli mekanımı açtım. Güzel sonuçlar aldım. Daha sonra ise yine Kuşadası’nda 1993’te Temple Club’u hayata geçirdim. Ardından sezonu uzatmak adına rotayı İzmir’e çevirdim. Kışlık ilk mekanımız 1995-1996’de Alsancak’ta SF Temple Club’u açarak oldu. İlerleyen süreçte 1999’da CeCe, 2001’de Nicci, 2002’de de Jade Club hayata geçti. 2004’ün yazında Kuşadası Jade’i faaliyete sunduk. 2005’te Alsancak Velox eğlence dünyasına gözlerini açtı. Velox’u Çeşme’de sürdürelim istedik ve 2007’de Ayayorgi Koyu’nda yazlık şubesini açtık. Aynı yıl Bostanlı’da Gily Kafe Bar’ı açmıştık. Mischka Live ve Mischka Club’ları 2008’de İzmir’e kazandırdık. Yazları Kuşadası, kışları ise İzmir’de olan bir ticari hayatım gelişti. Bugün eğlence sektöründe 35’inci yılın içindeyim. Bu süreçte 60’a yakın işletmem oldu. Bir sezonda aynı anda 4-5 yeri işlettim. Bugün Kuşadası’nda Nicci Port ve Jade, İzmir’de de Berduşşş, Pop, Locale ve Since ile yolumuza devam ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz

ADA BENİM KIYMETLİM

1990 yılından bu yana adeta İzmir-Kuşadası arasında mekik dokuyan Özer, hayatının ev-iş-sosyal yaşam üçgeninde geçtiğini söylüyor. “Kuşadası sizin için ne ifade ediyor?” diye sorarak başlıyoruz sohbete. “Kuşadası benim kıymetlim” diyor ve ekliyor: “Kuşadası, Türkiye’de turizmin başladığı yer. Bugün turizm destinasyonu olarak anılan yerlerin hiçbiri yokken Kuşadası vardı. O nedenle bendeki yeri çok ayrı. Yerli turistin yanı sıra yabancılar için önemi bambaşka. Kuşadası, Meryem Ana Evi’ne çok yakın bir konumda. Ağırlıklı olarak kruvaziyer gemileriyle geldikleri Kuşadası’ndan Selçuk’a geçip burada hacı oluyorlar. Efes Antik Kenti’ni, St. Jean (Aziz Yahya) Kilisesi’ni, Yedi Uyurlar’ı vs. ziyaret ediyorlar. Sadece bunlar mı? Tabii ki değil. Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın dünyada eşi benzeri yok. Buradaki deniz, kumsal, güneş, doğal bitki örtüsü, oksijen çok az yerde var. Bunlar Kuşadası’nın en büyük artılarından. Çok sayıda nitelikli tesis mevcut. Yeme-içme üzerine sayısız mekan var. Birçok yere 1-1.5 saat uzaklıkta. Yunan adaları yüzme mesafesinde. Yat-tekne turizmi için ideal. 7/24 yaşayan çarşısı var. Kuyumcusundan halıcısına, dericisinden hediyelik eşya satıcısına kadar yüzlerce mağaza mevcut. Özetle, çok sayıda seçenek sunuyor. Bu da büyük bir avantaj.”

Haberin Devamı

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz

Önceliğim işe saygı ve devamlılık. Geçici değil, kalıcı ve beğenilir yerler açmaya özen gösteririm.

 

365 GÜN YAŞAYAN YER

Pandemiyle birlikte Kuşadası’nın da çok göç aldığını, nüfusun adeta ikiye katlandığını belirten Tibet Özer, “Bu tablo, Ada’nın yaz-kış yaşayan bir yer olduğunun kanıtı” diyor. Eğlence sektörünü turizmin lokomotifi olarak niteleyen Özer, bir yerde eğlence varsa orada hareket olduğunu kaydediyor. Kuşadası’nda kadın-erkek 7’den 77’ye herkes için eğlence alternatifleri bulunduğunu da dile getiren Tibet Özer, “Ada’nın diğer turizm beldelerinden önemli bir farkı da sezonun 1 ay önce başlayıp 1 ay sonra bitmesi. İnsanlar dinlenip eğlenirken biz sezon boyu gece-gündüz çalışıyoruz” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya - Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Herkes tatil yaparken biz 7/24 onlar için çalışıyoruz

Mesleğimi zirvedeyken bırakmak isterim. Bu en büyük hayalim ama zamanını bilemem.

 

İŞLETMELERİM BENİM ÇOCUĞUM

ÖN masada oturandan arka masada ayakta durana kadar eğlenmeye gelen her müşterisine aynı güleryüz ve üstün hizmet anlayışını sunan Tibet Özer, başarısının sırrını ise şöyle anlatıyor: “Bütün işletmelerimi adeta birer parçam, çocuğum gibi gördüm. Ayrıca herkese karşı inanılmaz hoşgörülü, sabırlı, güleç, ilkeli, öngörülü, işine bağlı ve saygılı bir insanım. Aynı zamanda çalışkan, disiplinli, yenilikçi, meraklı ve detaycıyım. Örneğin, açtığım tüm mekanların iç ve dış tasarımını bile kendim yapıyorum. Benim bütün işletmelerimde ilk işim personelimle arkadaş gibi olmak. Asla kul hakkı yemem, bu da benim prensibim. Eğlence dünyasında bir işletmeci olarak mesleki değerlere son derece sadığım. Hala ilk günkü gibi heyecanlı ve hevesliyim. Sektörümüz yeniliklere her zaman açık. Dekorunuzdan sahnedeki sanatçı konseptine kadar sürekli yeniliklere açık olmanız gerekiyor. Sıradan bir işletme olduğunuzda fark yaratamazsınız. Ancak bu söylediklerimin hepsini yaptığınızda farklı bir işletme olursunuz ve meyvesini en iyi şekilde alırsınız. Lütfen ukalalık olarak algılanmasın ama sektörde örnek aldığım bir kimse yok. İnsanların bugün yapmaya çalıştıklarını biz 20-25 yıl önce yaptık. Bugüne kadar 60’a yakın mekan açtım. Çok şükür hepsi de yüzümü güldürdü. Beni büyük zararlara sokan mekanım olmadı. Her zaman karşılığını öder dürüst, temiz, çalışkan ve deneyimli ekiple çalışırım. Biz kocaman bir aileyiz. Mesai arkadaşlarımın en yenisi 20 yıllık.”

 

Haberin Devamı

BİZ YAZI ANCAK KIŞIN YAŞIYORUZ

TİBET Özer, işi kadar ailesine de çok düşkün. Eşi ve kızlarıyla birlikte olduğu zamanlar onun en mutlu anları. Yoğun iş temposuna rağmen (ki Tibet Bey aynı zamanda belediye başkan yardımcısı) ailesiyle zaman geçirmekten büyük keyif alıyor. Sektörü gereği yaz temposu yüksek. Bu nedenle ancak kışın tatil yapabiliyor. Kışın yazı yaşayabilmek için de Dubai’yi tercih ediyor. Türkiye’de ise Antalya ve Bursa’da dinleniyor. Spor, film izlemek, seyahat ve balık tutmak en büyük hobileri.

 

 

İKİSİNDEN BİRİ

Yürüyüş / Koşu

Susmak / Konuşmak

Klasik / Modern

Dobra / Politik

Samimi / Mesafeli

* Kitap / Dergi

* Doğa / Konfor

Kedi / Köpek

* Çay / Kahve

Et / Ot

Disiplinli / Rahat

 

 

KİMDİR?

* Burcu: İkizler

* Eğitimi: Miami FIU Üniversitesi

* Medeni durumu: Seda Özer’le evli, Bektar Duru ve Elif Aden adında iki kızı var.

* Tuttuğu takım: Fenerbahçe

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!