Açık havada dayanışma konseri

Güncelleme Tarihi:

Açık havada dayanışma konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:22

Açık havada dayanışma konseri

Haberin Devamı

CHP, HDP, DİSK, KESK ve TMMOB İzmirlileri 9 Haziran'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda  gerçekleştirilecek dayanışma konserine davet etti. Konserin duyurulduğu basın toplantısında konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, "Hayır diyenlerin Gezi'nin sandıktaki birleşenleri olduğunu, referandumun Gezi'nin sandığı olduğunu söylemiştik. Gezi'de nasıl direnişi baskıyla şiddetle bastırdılarsa, referandumdaki Hayır kampanyasını hukuksuzlukla hırsızlıkla söndürdüler" dedi.

CHP, HDP, DİSK, KESK ve TMMOB Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yaptığı ortak basın toplantısıyla 17 Nisan'da tutuklananlara destek olmak için 9 Haziran'da düzenleyecekleri konseri duyurdu. Toplantıya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir İl Yöneticisi Alper Yücel, HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın katıldı. Toplantıda 9 Haziran'da Kültürpark'taki Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda İlkay Akkaya ile Ahura ve Praksis gruplarının gerçekleştireceği dayanışma konserine tüm İzmirliler davet edildi. Reyhan Eren'in okuduğu ortak basın metninde şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde yaşanan, adaletsizlik ve hukuksuzluğa, iş cinayetlerine, doğanın talanına, özgürlüklerin yok edilmesine, KHK'lara, üniversitelerin gericileştirilmesine, çocuk istismarlarına, kadın cinayetlerine, tacize-tecavüze karşı sesini yükseltenler, 16 Nisan akşamı halkın iradesinin yok edilmeye çalışıldığı şaibeli referandum sonucunu tanımayarak, Hayır'ın sesini savunmaya devam ettikleri için tutuklanıp cezaevine gönderildi. 17 Nisan tarihinde şaibeli referandum sonuçlarını protesto ederken gözaltına alındıktan sonra 21 Nisan günü çıkarıldıkları mahkemece haksız yere tutuklanan üniversiteli arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için dayanışma düzenliyoruz. 9 Haziran 2017 Cuma akşamı gerçekleştireceğimiz dayanışma gecesinde, sesimize ses, gücümüze güç katmak için, yüreğinde Hayır'ı büyüten herkesi, tutuklu arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

 "HAYIR BİR TERCİHTİR VE MEŞRUDUR"

Toplantıda konuşan Memiş Sarı, "16 Nisan'da bir referandum yaşadık. Evet ya da Hayır tercihi vardı. Hayır tercihinde omuz omuza mücadele veren, siyasi partiler, meslek odaları, sendikalar yan yanayız. Hayır bir tercihtir ve meşrudur. Hayır tercihinden dolayı, baskı gören, şiddet gören, gözaltına alınan tüm dostlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek için 9 Haziran akşamı gerçekleştirilecek konsere bekliyoruz" dedi. Alper Yücel de CHP olarak hayır kampanyalarının devam ettiğine inandıklarını belirterek, "2019'da ya da erken gerçekleştirilecek seçimlerde Hayır'ın kazanacağına inanıyorum. Tutuklu olan gençlerimizin, üniversitelerinin acilen serbest kalmasını talep ediyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu arkadaşlarımız Hayır kampanyasına katıldıkları için tutuklu olamazlar" diye konuştu.

"HAYIR KAMPANYASI, TÜRKİYE DEMOKRASİ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR DENEYİM"

Referandum sürecinde Gezi ruhuyla birçok yapının ortaklaşa Hayır kampanyası yürüttüğünü söyleyen Mahfuz Güleryüz, "Hayır kampanyası, Türkiye demokrasi tarihinde önemli bir deneyim oldu. İktidar referandum sürecinde, öncesinde ve sonrasında yaptığı hukuksuzluğu her geçen gün artırarak devam ettiriyor. Bu manada Hayır kampanyası yürütücüleri ve var olan hukuksuzluğa karşı çıkanlara yönelik takındığı tutumu her açıdan protesto etmeye devam edeceğiz. Hayır tutuklanamaz" dedi.

"REFERANDUMUN GEZİNİN SANDIĞI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK"

Melih Yalçın ise dayanışma konserine tüm İzmir'i davet ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Hayır diyenlerin gezinin sandıktaki birleşenleri olduğunu, referandumun gezinin sandığı olduğunu söylemiştik. Gezide nasıl direnişi baskıyla şiddetle bastırdılarsa, referandumdaki Hayır kampanyasını hukuksuzlukla hırsızlıkla söndürdüler. Arkasından gelen tepkileri de şiddet ve hukuksuzlukla söndürmeye çalışıyorlar. Artık hayır kampanyasının ötesinde bir hayır cephesinin oluşması, Türkiye'deki hukuksuzluğa karşı birleşmesi gerektiğini söylüyoruz. Kampanya sırasında ve sonrasında tutuklanan arkadaşlarımızı içeriden çıkarmamız gerekiyor."

Timur TARLIĞ - Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!