8'nci Ege Mutfağı Lezzetleri ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

8nci Ege Mutfağı Lezzetleri ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 11:40

8'nci Ege Mutfağı Lezzetleri ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi koordinasyonda gerçekleştirilen 15'nci Alsancak Şenliği kapsamında Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen 8'nci Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak'ta Buluşuyor" yemek yarışması, Meksika Sokağı'nda bulunan Nar Cafe'de gerçekleşti.

Ege, Sefarat ve Girit yemekleri ve tatlılarını tanıtmak, İzmir Ve Alsancak'ta ki kaliteli yemek müesseseleri ile onların aşçılarının becerilerini göz önüne çıkarmak, derece alan aşçıları özel hediyelerle onurlandırmak olan yarışmaya çok sayıda aşçı, Ege, Girit ve Sefarat'a ait ana yemek, sıcak zeytinyağlı ile soğuk ve tatlı-pasta olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlendi.

Yarışmanın Sıcak/Ana Yemekler Dalı'nda Enginar mücverli dana mathildo ile Nar Cafe'den Ömer Araz birinci, rakı soslu eşliğinde taze baharatlı kuzu sırtı ile Mandolin Cafe'den İhsan Güzel-Gizem Mert ikilisi ikinci, levrek lokum ile Sui's Meyhaneden Metin Arcan üçüncü, kemiği üzerinde dana kaburga ile Alliance Restoran'dan Ejder Özipek dördüncü oldu.

Soğuk / Zeytinyağlılar'da Arapsaçlı göbek enginar ile % 100 Cafe'den Ahmet Yılmaz birinci, mürdüm erikli kabak çiçeği dolması ile Sakız Alsancak'tan İhsan Koç ikinci, sirken otlu pırasa sarması ile Nar Cafe Restoran'dan Ömer Araz üçüncü, Girit kabağı üstüne marina edilmiş deniz mahsulleri ile Alliance Restoran'dan Ejder Özipek dördüncü oldu.

Tatlılar / Pastalar dalında ise Lokmacık bardacık ile İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nden Ecem Cankül birinci, Sakızlı Çeşme tatlısı ile % 100 Cafe'den Selahattin Dedeoğlu ikinci, Oreo'lu Jake Daniels piiz cake ile Chapter Cafe'den Çağdaş Türkyol üçüncü, kızartılmış baklava hamuru içinde mesir macunlu muhallabi ile Alliance Restoran'dan Ejder Özipek dördüncü oldu.

Dereceye giren aşçıların ödülleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay tarafından verildi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!