6. Kavacık Üzüm Festivali 24-25 Eylül'de

Güncelleme Tarihi:

6. Kavacık Üzüm Festivali 24-25 Eylülde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 10:00

6. Kavacık Üzüm Festivali 24-25 Eylül'de

Haberin Devamı

Karabağlar Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali bu yıl 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Ulusal anketlerde Ege Bölgesi'nde görülecek ilk 5 köyden biri olarak gösterilen dünyaca ünlü üzümü 'Kavacık ENFES' ile adını duyuran Karabağlar'a bağlı Kavacık Mahallesi, 6. kez üzüm festivaline ev sahipliği yapacak. Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kavacık Mahalle Muhtarlığı, Karabağlar İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası tarafından da desteklenen festival, 24-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ÜZÜMLER YARIŞACAK

Festivalin ilk gününde Mildiyö Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri ile ilgili Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Dr. Dilek Poyraz’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin ardından tiyatro Kat-art Grubu üyeleri seyirlik köy oyununu mahalle meydanında sunacak. Festivalin ikinci günü stantların açılışıyla başlayacak, çocuk atölyesi, halk oyunları gösterisi, protokol konuşmaları da programdaki yerini alacak. Ayrıca, Kavacık mahalle meydanında gerçekleştirilecek üzüm yarışmasının ardından en iyi ve en kaliteli üzümü yetiştiren üreticilere ödül verilecek. Şenlik Halk Müziği sanatçısı Ali Çakar konseriyle sona erecek.

GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ

Festivale Karabağlar halkını ve tüm İzmirlileri davet eden Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu, Kavacık'ı yaşamıyla, doğasıyla, kültürüyle, tarımıyla, İzmir'e, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Selvitopu, Uzundere, Tırazlı ve Kavacık mahallelerinin gözbebeği olduğunu vurgulayıp, "Oraları gözümüz gibi koruyacağız. Oradaki sosyal yaşamı ve mevcut dokuyu koruyacak, geliştirecek her türlü projeyi yapacağız" diye konuştu.



İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



KAVACIK ENFES ÜZÜMÜ

Bütünşehir yayası ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Kavacık; Enfes Üzümü’nün (Kavacık Üzümü) sofralara girmeye başladığı dönemden itibaren ününü günden güne arttırmaktadır. Orijinal ismi 'Alphonse Lavallee' olan bu üzüm çeşidi Enfes Üzümü ve Kavacık Üzümü olarak da anılmaya başlanmıştır. Doğum yeri Fransa olan bu çeşit, İzmir-Karabağlar’a bağlı Kavacık mahallesinin ekolojisi ile uyum sağlamıştır. Bazı bağ bölgelerinde de yetiştirilen Enfes Üzümü (Kavacık Üzümü, Alphonse L.) Çatalca Dağı’nın eteklerinde kurulu 850 metre rakımlı Kavacık’la özdeşleşmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!