'4th Dimension' Amerika'dan ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

4th Dimension Amerikadan ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 12:04

'4th Dimension' Amerika'dan ödülle döndü

Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören 10 öğrenciden oluşan Fırst Robotics Competition (FRC) takımı '4th Dimension', San Fransisco Regional yarışmasında, Highest Rookie Seed Award ve Rookie All Star Award ödülüne layık görüldü. Takım, bu başarısıyla Houston'daki FRC Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.
Bahçeşehir Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören 10 öğrenciden oluşan First Robotics Competition (FRC) takımı '4th Dimension', 6429 numaralı robotlarıyla II. Turkish Robotics Off Season'da, Mühendislikte Mükemmellik ödülüne layık görülmüştü. Türkiye'nin uluslararası arenada teknoloji üreten ülkeler arasında yer alması için teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten yeni nesiller yetişmesine katkı sağlayan Zorlu Holding'in sponsorluğunda katıldıkları yarışmada, ayrıca 6 bin dolar bağışla ödüllendirilen robotik takımı,16-19 Mart 2017 arasında düzenlenen FRC San Fransisco Regional yarışmasına katıldı.
SEÇİLEN DEĞİL SEÇEN
Bahçeşehir Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Timothy Timur, ilk yılında olmasına rağmen başarısıyla öne çıkan takımlarının, zorlu geçen yarışma etaplarında, sadece çeyrek finallere katılmaya hak kazanmakla kalmayıp ilk sekiz takım içine kendi puanlarıyla girerek ittifak kaptanı olduklarını ve bundan dolayı da son derece mutlu, gururlu hissettiklerini belirtti. İttifak kaptanı olarak yanında yarışacak takımları kendi seçen '4th Dimension', Türkiye'de bu başarıya sahip olan ilk takım olma unvanını da kazandı. 'Robotiğe yeni bir boyut kazandırıyoruz' sloganıyla yola çıkan takımın 6429 numaralı robotu, yarışmanın finalinde, Türkiye'deki takımlar arasında şimdiye kadarki en yüksek puanı yaparak Highest Rookie Seed Award ödülüne layık görüldü.
HEM PR HEM MEKANİK
Robotun elde ettiği başarının yanı sıra takımın hazırladığı 4 ayrı doküman ve 42 sayfadan oluşan iş planı da, takımlar için en prestijli ödül olarak kabul edilen 'Rookie All Star Award' ödülünü de aldı.
HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Çifte başarının ardından döndükleri İzmir'de aileleri ve okul yönetimi tarafından çiçeklerle karşılanan '4th Dimension', katılma hakkını elde ettikleri, 16-24 Nisan arasında Houston'da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası'nda da başarı olmak için çalışmalarına başladı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!