32 Yıllık eğitim hayatına 41 kitap sığdırdı

Güncelleme Tarihi:

32 Yıllık eğitim hayatına 41 kitap sığdırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 13:22

32 Yıllık eğitim hayatına 41 kitap sığdırdı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çiğli ilçesinde görev yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek dersi öğretmeni A. Levent Ertekin, 32 yıllık mesleğine tam 41 kitabı sığdırdı. Geçtiğimiz günlerde 2. Beyazıt'ın Şeyhülislamı olan "Molla Ali Arabi" isimli araştırma kitabıyla okuyucularıyla buluştu. Ertekin'in son kitabı aynı zamanda bir döneme ışık tutuyor.
Eğitim ve yerel tarih konularında yaptığı araştırmalar ve kitaplarla yerel tarih alanında bölgede büyük bir açığı kapatan Ertekin, adeta kitap yazmayı görevinin bir parçası haline getirdi. 1982 yılından bu yana sürekli kitap yazan Ertekin, görev yaptığı Küçük Menderes ve Bakırçay havzalarında araştırmacı kimliği ile de tanınıyor. Yazarlık hayatına 1982 yılında Türkiye'nin mevcut iki çocuk dergisinden biri olan Can Kardeş Çocuk dergisinde Küçük Kahramanlar, Gazeteci Çocuk isimli iki fotoroman senaryosuyla başlayan A. Levent Ertekin'in yazma serüveni; 6 ciltlik aile ansiklopedisi, Çıraklık eğitimlerinde ders kitabı, çocuk edebiyatında masal kitapları, şehitler ile yerel tarih araştırmalarıyla devam etti.
Türkiye'de ve yurt dışında konferans ve sempozyumlara katılıp, yerel tarih konularında bildiriler sunan Ertekin, uzun yıllar Tire, Menemen ilçelerinde Mesleki Eğitim Merkezi müdürlükleri ile Güzelbahçe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.
Yazarın son çalışması, Tire konusundaki 13. kitabı “ Molla Ali Arabi" oldu. Ertekin, "Yerel tarih çok önemli. Her geçen gün tarih bilincini kaybederken, zamanın ve mekanların acımasız hoyratlığına karşı eli kalem tutanların yaşadıkları şehre bir borçlarının olduğunu düşünüyorum. Yazma serüvenim tarih denilen mahkemede daha sonra gelecek olan nesillerin bizi yargılarken bu kitaplar benim savunmamı oluşturacak. Çünkü bu çalışmalar ile geleceğe ışık tutmak istiyorum ve bireysel olarak manevi mesuliyetten kurtulmak istiyorum" diye konuştu.
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi kurucu yönetim kurulu üyesi olan araştırmacı yazar ve eğitimci Levent Ertekin, 1961 yılında İzmir'in Tire ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Tire'de tamamladı.1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Ertekin, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Psikolojik Rehberlik Danışmanlığı alanında yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda sosyoloji son sınıf öğrencisi olan A.Levent Ertekin, 2015 yılından bu yana 75. Yıl Çiğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik görevini sürdürüyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!