2021 yılı iyi geçti, yeni sezon daha da iyi olacak

Güncelleme Tarihi:

2021 yılı iyi geçti, yeni sezon daha da iyi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 19:17

Eylül ayının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha hareketli geçtiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 2022 için umutlu olduklarını ve hazırlıkları sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

 


MİLAS-Bodrum Havalimanı’nda bu yıl önemli miktarda turist sayısına ulaştıklarını ifade eden Ömer Faruk Dengiz, bu artışın otel doluluk oranlarına ve ilçe ekonomisine de olumlu yansıdığını bildirdi. “Eylülde hizmet, kalite ve Kovid önlemleri konusunda işini doğru yapan her otel kazandı” diyen Dengiz, şöyle devam etti: “Bu yıl eylül ayı geçen seneden daha hareketli geçti. Sektör olarak zor şartlar altında olsak bile her koşulda iyi olmaya çalışıyoruz. İngiltere ülkemizi bir süre önce kırmızı listeden çıkartıp yeşil listeye ekledi. Buna rağmen bazı acenteler Milas Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarını direkt uçuşa kapatmıştı. Antalya ve Dalaman uçuşları açıktı. BODER olarak bu acentelerle temasa geçtik. Bodrum’da uçuşların açılması konusunda görüşmeler yapıldı. Muğla turizm personelinin en fazla aşılandığı il olduğu halde İngiltere’den Bodrum’a direkt uçuşlar açılmadı. Bu kararı manidar olarak değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

YENİ SATIŞ MODELLERİ
Ömer Faruk Dengiz, yeni satış modelleri üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, “Gündoğan, Gümbet, Turgutreis ve Bodrum Merkez’de bazı oteller 12 ay açık olacak. İklimimiz uygun, sanki sürekli yaz ayını yaşıyoruz. Otellerle ilgili yeni satış modelleri geliştirmek için çalışıyoruz Bunlardan biri uluslararası düğünleri yeni bir destinasyon olarak Bodrum’a getirebilmek. Bununla ilgili kriterleri gözden geçirip adaylığımızın onaylanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güneş batıdan değil, doğudan doğuyor. Turizm hareketinde yönümüzü doğuya doğru da dönmemiz lazım. Doğu ülkeleri turizmde büyük potansiyel taşıyor. Bu potansiyel yaşama geçirilebilirse otellerin de buna hazırlıklı olması için altyapı yatırımlarını geliştirmeleri gerekecek. Bu da sektörün gelişmesine yol açacak. Uluslararası düğünler düşük sezonlarda organizasyon yapılması anlamında önemli. Düğün destinasyonu olarak ilan edildiğimizde yurtdışında daha çok tanıtılacağız. Dünyada trend halinde olan hem tatil, hem de uzaktan çalışma modeli var. Bununla ilgili yurtdışı satışlarımızı yoğunlaştıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM
2022 yılına teknik altyapı ve insan kaynağı anlamında da hazırlandıklarını kaydeden Dengiz, ekledi: “Kış dönemine ve yeni sezona hazırlık için teknik ve personel anlamda eğitimler ve toplantılar düzenliyoruz. Sektörün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir süre sonra iş gücü anlamında zorluk yaşayacağız. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından olan ara elemanların eğitimi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Otellere insan kaynakları konusunda da destek vermeye çalışacağız. Yeni nesillerin turizmi ek iş olarak değil, ana işi olarak görmesi ve mesleki kimlik kazanmalarını amaçlıyoruz. İngilizce kursları mesleki yeterlilik kursları işbaşı eğitimleriyle birlikte mesleki yeterlilik, aidiyet ve gelişimini kazanmış insan kaynaklarını sektöre kazandırmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!