1'inci Yıl Cumhuriyet Yarışı Kupası Borusan Racing Çılgın Sigma’nın

Güncelleme Tarihi:

1inci Yıl Cumhuriyet Yarışı Kupası Borusan Racing Çılgın Sigma’nın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 13:00

Arkas Aegean Link Regatta’da start yedinci kez verildi. 38 tekne ile 400’ün üzerinde yelkencinin altı gün boyunca denizde mücadele karada eğlencenin tadını doyasıya çıkaracağı yarışta 100. Yıl Cumhuriyet Kupası’nı Borusan Racing Çılgın Sigma takımı kaldırdı.

Haberin Devamı

 

Çeşme’nin geleneksel ve uluslararası yarışı Arkas Aegean Link Regatta yedinci yılında da yatların rüzgarla dansına tanıklık etmeye hazırlanıyor. Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve Çeşme Marina’nın, Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için güçlerini birleştirerek düzenlediği yarış, bu yıl 38 teknenin katılımıyla 22-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.  

Yarışın ikinci gününde Çeşme Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yarışı’nda 15 knotluk rüzgarda mücadele eden yelkenciler IRC sınıfında orsa pupa yarışı, destek sınıfında ise coğrafi rotada yarıştı.

1inci Yıl Cumhuriyet Yarışı Kupası Borusan Racing Çılgın Sigma’nın

Haberin Devamı

Yarışın ardından Çeşme Belediyesi tarafından Çeşme Şehir Terasında gerçekleştirilen törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Arkas Aegean Link Regatta bizim için çok önemli. Çeşme’nin içinde bir plaj yaratmak istedik ve ilk davetimiz Arkas Aegean Link Regatta’ya nasip oldu. Çeşme’de hem yelken var hem kültür var hem eğlence var. Sporun barış ve kardeşlik için bir köprü olduğunu düşünüyorum. Çeşme Belediyesi, kültürü, sanatı ve sanatçıyı, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Yelken sporunu desteklemeye devam edecek. Her zaman arkanızda olacağız” diye konuştu.

Oran, konuşmasının ardından 100. Yıl Cumhuriyet Yarışı’nın birincisi Borusan Racing Çılgın Sigma’ya kupasını takdim etti.

Yarışın ilk gününün birincisi ise Arkas Blue Moon olurken ikinci Anythink Dere Consturction ve üçüncü Borusan Racing Çılgın Sigma oldu.

Yarışa Yeni Bir Soluk: J70

Üçüncü günde, yarışa eklenen yeni sınıf J70’ler sularda olacak. Arkas’ın Dört Silahşörleri, yeni J70 tekneleri Athos, Porthos, Aramis ve D'artagnan ile her takım dörder kişi halinde yarışacak. Eleme usulü yapılacak şamandıra yarışları 15-20 dakikalık parkurlar halinde olacak. saat 12:00’de başlayacak yarışlar gün boyu Dilaila Beach Club önünden seyredilebilecek.

Haberin Devamı

Akşam ise yelkenciler, Evrim Özkaynak ve Grubu konseri ile müziğe doyarken, seramik sanatçısı Verda Sipahi tarafından özel olarak üretilen kupalarına kavuşacak.  

Dünyada sağlam ve dengeli yapısı ile kısa sürede yelkenciler arasında popülerleşerek one design yarış teknesi olarak kullanılan J70’ler Çeşme sularında ilk kez boy gösterecek. Yelkene yeni başlayan ya da amatör/profesyonel yelken sporcuların rahatlıkla ve kolayca kullanabilmesine olanak sağlayan bu tekneler kolaylıkla sökülebilen karbon direği yatırılıp, salması çekildiğinde kısa süre içinde treyler üstüne aktarılabilmesi sayesinde yarışlar, eğitimler ve günlük geziler için oldukça elverişli özelliklere sahip. Donatma ve taşımada sağladığı bu faydalar J70’lerin dünyada kısa süre içinde popülerleşmesinde bir başka etken. Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü de bu sınıfın öncülüğünü yaparak daha fazla insanı yelken sporuna teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Yat Ligi’nin Son Ayağı Arkas Aegean Link Regatta

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Türkiye Yat Ligi’nin MDK ''Kabotaj'' Kupası,  52. Deniz Kuvvetleri Kupası, Sahil Güvenlik Kupası Ve Halikarnas 100. Yıl Kupası’nın ardından ligin beşinci ve son ayağı olan Arkas Aegean Link Regatta olacak. Bir çok spor dalında olduğu gibi yelken dünyasına ilgiyi artırmak ve bu sporun daha büyük bir yelpazeye yayılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ligde bu yıl 45 takım ve 450’den fazla sporcu yarıştı.

Yuzu Beach’de Çifte Kupa ile Görkemli Kapanış

Her mücadelenin sonunda bir kazanan ve Arkas Aegean Link Regatta’nın sonunda eğlence var. Aynı gecede hem Arkas Aegean Link Regatta’nın hem de TYF Yat Ligi’nin kazananları kupalarını alacak. Böylece, TYF Yat Ligi Şampiyonluk kupası ile birlikte çifte kupa törenine sahne olacak. İskender Paydaş ve Orkestrasının canlı performansı ve sahnesiyle ile eğlencenin yükseleceği görkemli final gecesinin ev sahipliğini YUZU Beach yapacak.

Haberin Devamı

Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan tekne kupanın bir yıllığına sahibi olacak. Bir yıl sonraki yarışta kupa yeni şampiyona verilecek. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!