15 Türk Öğrenci Torbalı’dan Almanya’ya Gidiyor

Güncelleme Tarihi:

15 Türk Öğrenci Torbalı’dan Almanya’ya Gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 11:46

15 TÜRK ÖĞRENCİ, 5 AĞUSTOS 2015 TARİHİNDE ALMANYA'YA GİDECEK.

30 yıldır Torbalı Belediyesi ile Almanya’nın Wunsiedel Belediyesi arasında devam eden medeniyetler dayanışmasının 15 yeni katılımcısı, 5 Ağustos 2015 tarihinde Almanya’ya gidiyor
1985 yılında İzmir Torbalı Belediyesi ile Almanya’nın Wunsiedel Belediyesi arasında kültürler arası diyalog oluşturmak, yanlış algılanmayı ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan medeniyetler arası diyalog anlaşması, 30 yılı geri bıraktı. Her yıl farklı farklı öğrenciler Almanya’ya giderken, bu yılda 15 Türk öğrenci Almanya’nın yolunu tutacak. 5 Ağustos 2015 tarihinde yola çıkacak öğrenciler, Almaya’da tarihi ve kültürel mekanları yerinde gezip bazı programlara katılacak. Münih kentinde temaslarda bulunacak olan Türk heyeti, 22 Ağustos 2015 tarihinde ise Türkiye’ye dönecek.
"En önemli misyon kuşkusuz ön yargıları yıkmak" diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, şu açıklamalarda bulundu:
"Burada iki kardeş belediyenin üstlendiği en önemli misyon kuşkusuz ön yargıları yıkmak, karşılıklı deneyimleri paylaşmaktır. Bilimde, sanatta, şehircilikte, sosyal yaşamda da bilgi deneyim paylaşmaktır. Torbalı halkı ile kardeş Wunsiedelhalkı arasında kurulan bu köprünün ayaklarını daha da güçlendirmek adına özellikle eğitim ve bilim alanında ortak projelerimizi çoğaltmak arzusundayım. Bunun için, iki kentin öğrencileri ve aileleri arasında geçmişte yapılan çalışmaların faydalı sonuçlar doğurduğunu ve bundan güç aldığımızı da belirtmek isterim. 25 yıl süren çalışmalara katkı sunan herkese de ayrıca teşekkür ederim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!