1 milyon kişi sağlıkları için Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

1 milyon kişi sağlıkları için Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 17:31

SATUGEM Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, bu yıl sağlık turizmikapsamında obezite tedavileri, estetik cerrahi, ağız ve diş sağlığıtedavileri, saç ekimi, ortopedi, onkolojik cerrahi uygulamaları için yurtdışından 1 milyon kişinin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

2023 yılında sağlık turizmi çerçevesinde 1 milyon kişinin ülkemize geleceğini tahmin ettiklerini belirten Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, Türkiye’nin hem sağlık alt yapısı, hem jeopolitik konumu, hem de tarihi ve kültürel dokusuyla doğru adımları atmasıyla sağlık turizminde dünyanın öncü ülkesi olabileceğini söyledi. Saraç, SATUGEM’in Türkiye’nin sağlık ve turizm hedefleri doğrultusunda sağlık turizmi alanında sağlık organizasyonları ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için çalışmalarına devam etmekte, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüğünü söyledi. SATUGEM’in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 40 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 12 hastane, 11 tıp merkezi, 17 poliklinik ve 92 uzman doktor muayenehanesiyle birlikte kapasite geliştirme çalışmaları yaptığını belirten Saraç, “Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisini tercih etmektedirler” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 50 MİLYAR DOLAR

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizmi cirosunun 50 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Cemaleddin Saraç, şöyle devam etti: “SATUGEM, Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırma çalışmaları yapan, yurt dışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz. Yurt dışından gelen hasta gruplarına da hizmet veriyoruz. Yurt içi ve yurt dışından yoğun bir ilgi görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!