Yakacık Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın Açılışı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yakacık Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın Açılışı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 17:19

Kartal Belediyesi, Yakacık Meydanı’nda yenilenen Atatürk Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen törende dünyanın farklı bölgelerinden gelen çocuklar yöresel müzikler eşliğinde oyunlarını sergiledi.
Kartal Belediyesi tarafından Yakacık Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı yenilenerek, açılışı gerçekleştirildi. Kartal Yakacık Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı ülke çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Şiarını tam bağımsızlık olarak ilen eden bir lider çıkıyor ve bu ülkeyi kurtarıyor. Arkasından bununla yetinmiyor Cumhuriyeti ilan ediyor. Arkasından en önemli adımı daha atıyor halkın iradesini ortaya koyabilmesi için demokrasiyi koyabilmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açıyor. Atatürk diyor ki; ’Cumhuriyeti ben kurdum sizler yaşatacaksınız.’ Kime diyor? Gençlere diyor. İşte demokrasinin bayramını da bu gençlere emanet ediyor. Gençler demokrasinize sahip çıkın. Eğer tek kişi bu ülkede karar mekanizması içinde olacaksa onun adı demokrasi olmuyor. Biz haziranda sandığa gidiyoruz işte o sandık demokrasi demek. Demokratik hakkınızı demokrasinin 90 yıldır kültürünü sandığa yansıtacağız ve ne istediğimizi ortaya koyacağız. Sizlerin bugün bayramınızı kutluyorum. Biz, bu özgür ülkede yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygusunu ifade etmek üzere, Yakacık ile anılmasının doğru olmadığını düşündüğümüz heykelinin şeklini, rengini, yapısını değiştirdik. Burada emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve heykeltıraşımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Törende Arnavutluk, Malezya ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen çocuklar da sergiledikleri yöresel oyunlarla izleyenlerden büyük beğeni topladı. Daha sonra sanatçı Hüseyin Yüce tarafından yapılan ağırlığı 512 kilo, yüksekliği 165 santimetre ve 120x120 ölçülerinde olan bronz Atatürk Anıtı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve vatandaşların katılımıyla açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!