Üsküdar Belediyesi 50 Filistinli Çifte Nikah Kıydı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar Belediyesi 50 Filistinli Çifte Nikah Kıydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 23:00

Üsküdar Belediyesi tarafından 50 Filistinli çiftin nikah töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Filistin de duvarlar yıkıldığı zaman deniz ile inşallah nikahını kıymış olacaktır” dedi.
Üsküdar Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen düğün organizasyonu, Mehir Vakfı, Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşti. Yüzlerce davetlinin katıldığı organizasyonda Filistinli gençler dünya evine girerken, Filistinli iki miniğin okuduğu Türkçe şiirler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
“FİLİSTİN DE DUVARLARI YIKILDIĞINDA DENİZ İLE NİKAHI GERÇEKLEŞECEK”
50 çiftin nikahının katıldığı düğünde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye olarak birçok toplu nikah törenlerini düzenlediklerini fakat bugün ayrı bir heyecan yaşadıklarını vurguladı. Türkmen, “Bizler belediyeciler olarak, görevimiz gereği sayısız nikah akitleri düğün merasimlerinde bulunduk. Ama şunu ifade etmeliyim ki, bizim bu kadar heyecanlandığımız, mutlu olduğumuz âdete tüylerimizin diken diken olduğu bir düğün organizasyonunu bugüne kadar yaşamamıştık” diye konuştu.
Başkan Türkmen, Filistin’in duvarları yıkıldığında deniz ile nikahının gerçekleşeceğini belirterek, “Üsküdar’ımız aynen denizle buluşmanın adete manevi nikahını kıymanın mutluluğunu yaşayan bir ilçedir. İşte, Filistin de duvarlar yıkıldığı zaman bu günleri gözlemekte ve deniz ile inşallah nikahını kıymış olacaktır. Bu güzel organizasyondan dolayı, çok kıymetli vakıf başkanımız Mustafa Bey’e, Alimler Birliği’ne ve bu güzel muhabbet ortamının oluşmasında desteği olan maddi manevi katkısı olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!