Umreye Giden Öğrenciler Yemekte Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Umreye Giden Öğrenciler Yemekte Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 18:10

Esenyurt Belediyesi tarafından umreye gönderilen öğrenciler yemekte buluştu.
Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Vakfı tarafından okullarında başarılı olan 100 imam hatipli öğrenci, hediye olarak yarıyıl tatilinde umreye gönderilmişti. 15 günlük umre ziyaretinin ardından Esenyurt’a ayak basan öğrenciler Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen yemekte buluştu.
Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen yemeğe Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Vakfı Başkanı Saim Bahadır, imam hatipli öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Düzenlenen akşam yemeğinde konuşan Esenyurt Vakfı Başkanı Saim Bahadır, “Esenyurt Vakfı olarak 2012’den bu yana bin 692 öğrencimize burs verdik. Bunlar yetim, öksüz ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizdir” dedi.
Bahadır’ın konuşmasının ardından öğrencilerin umre ziyaretinde çektirmiş oldukları fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi yayınlandı. Program daha sonra ilahiler ve semazen gösterileriyle devam etti.
Semazen gösterisinin ardından söz alan Başkan Kadıoğlu, “İstedik ki biz Müslümanların namazlarını eda ederken nereye yöneldiğini gençlerimiz görsün. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yaşadığı toprakları görsün istedik. İlçe nüfusumuz 742 bin 800 ve bunların 150 bine yakını öğrencidir. Kızlarımız için hemen nikah sarayımızın yanında imam hatip lisesi yapıyoruz. Bu projenin en büyük mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. 2004’te 40 imam hatip öğrencimiz vardı şimdi ise 10 bin imam hatip öğrencimiz var” dedi.
Başkan Kadıoğlu’nun ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “Esenyurt’ta yaşamak, Esenyrut’ta eğitim görmek çok güzel bir duygudur. Sizlerin milli ve manevi duygularına sahip çıkan gençlik olacağınıza yürekten inanıyorum. Eğitim hayatınız boyunca daima başarılı olun” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!