Ümmetin Renkleri Esenler’de Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ümmetin Renkleri Esenler’de Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 22:11

İNSANA DEĞER VEREN DERNEKLER FEDERASYONU (İDDEF) TARAFINDAN DÜZENLENEN “ÜMMETİN RENKLERİ BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA 18 ÜLKEDE AÇILAN YATILI MEDRESELERDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER, ESENLER BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN GECEDE BULUŞTU.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından düzenlenen “Ümmetin Renkleri Buluşuyor” etkinliği kapsamında 18 ülkede açılan yatılı medreselerde eğitim gören öğrenciler, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen gecede buluştu.
Esenler Belediyesi, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Ümmetin Renkleri Buluşuyor” etkinliği çerçevesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yatılı medrese öğrencilerini ağırladı. Etkinlik çerçevesinde 18 ülkeden gelen 62 öğrenci ve 3 hoca Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen gecede buluşup Esenler’i ve Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Osmanlıdan gelen mirasa sahip çıktıklarını söyleyerek, “Az önce bu çalışmalar ile ilgili bize bilgi veren Suriyeli hocamız bizim tarihimizden Osmanlı Devletimizden bahsederek bizim misyonumuzu anlattı. Biz tarihteki misyonumuza sahip o misyonu hayatta var etmeye çalışan 600 yıldır yeryüzümüzün her bir köşesinde hak ve adalet yolunda uğraşmış Osmanlı’nın torunlarıyız” dedi.
“SİZE HİZMET ETMEYİ ŞEREF GÖREN BİR TÜRKİYEDESİNİZ”
Millet olarak tarih boyunca adalet ve hak arayışı içinde olduğunu söyleyen Başkan Göksu, “Sizin birçok ülkelerinizde olduğu gibi bizimde ülkemizde zaman zaman zihinsel engeller yaşanmış. Bu zihinsel işgaller neticesinde zaman zaman kendi kültürel kodlarımızdan medeniyet değerlerimizden uzaklaştırıldığımız zamanlar olmuş. Bugün ise yeniden kendi değerleriyle buluşmuş tanışmış, sizleri kendi hanesinde misafir edebilecek yürekliliği gösteren ve size hizmet etmeyi şereflerin en büyük şerefi olarak gören bir Türkiye’desiniz. Biz bu uğraşları yaparken oturarak bu neticelere gelmedik, büyük bir uğraş ve medeniyet kavgası vardır. Bu uğraşın mücadelenin sonunda Cenab-ı Hak bize bir zafer nasip etti ve biz şu anda bu zaferi yaşamaktayız. Bu zaferin devamı için sizlerin duasına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Konuşmasının devamında, Türkiye’nin insanlığın vicdanı haline geldiğini ifade eden Başkan Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün ülkemiz dünya insanlığın vicdanı haline geldi. Ne kadar masum insan varsa özellikle Müslüman insan var, Türkiye’nin sığınacağı liman haline geldik. Sadece Suriye’de 2 milyon kardeşimiz bizim ülkemizde misafirimiz. Bugüne kadar bizim ülkemizin onlar için ikramda bulunduğu miktar yaklaşık 6 milyar dolar civarında. Elhamdülillah biz kardeşlerimiz için o kadar rakamı harcayabilecek güçteyiz. Bunun için biz Allah’a şükür ediyor ve hamd ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!