Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 09:54

Uluslararası Mimar Sinan ve Su Sempozyumu sona erdi

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)SULTANGAZİ Belediyesi, “Uluslararası Mimar Sinan ve Su” konulu sempozyum düzenledi. Sempozyumun kapanışında konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Mimar Sinan, insan ruhundaki güzelliği taşa nakşederek eserlerine ve şehirlere yansıtmıştır” dedi. Sempozyumda yerli ve yabancı akademisyen tebliğlerini sundu. Etkinlik kapsamında ayrıca Mimar Sinan’ın yaptığı eserlerin ve su eşyalarının yer aldığı fotoğraf sergisi ile Mağlova konulu belgeseliyer aldı.

 “MİMAR SİNAN, İNSAN RUHUNDAKİ GÜZELLİĞİ TAŞA NAKŞETTİ”

Başkan Altunay, “Mimar Sinan, insan ruhundaki güzelliği taşa nakşederek eserlerine ve şehirlere yansıtmıştır. Osmanlı'nın en güçlü olduğu çağda dünyaya gelen Mimar Sinan da, muhteşem bir imparatorluğun gücünü, zevkini ve zarafetini taşlara nakış misali işlemeyi başarmıştır” dedi.

SEMPOZYUMUN ONUR KONUĞU SEMAVİ EYİCE

Sempozyumun onur konuğu olan sanat tarihçisi Semavi Eyice, ''Mimar Sinan’ın Osmanlı coğrafyasının farklı bölgelerinde eser yaptı. Mağlova Su Kemeri’nin su mimarisinin önemli eserleri arasında Mağlova Su kemerinin yalnız bu topraklar için değil dünya kültür mirası içinde de önemli bir eserdir'' dedi.

(FOTOĞRAF)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!