Türk Eximbank’tan 400 milyon euro sendikasyon kredisi

Güncelleme Tarihi:

Türk Eximbank’tan 400 milyon euro sendikasyon kredisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 13:36

Türk Eximbank’tan 400 milyon euro sendikasyon kredisi

Haberin Devamı

Londra/İstanbul, 15 Mart (DHA) – Türk Eximbank’ın, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd.’nin koordinatörlüğünde 22 bankanın katılımıyla bir yıl vadeli 400 milyon Euro sendikasyon kredisi sağladığı duyuruldu. 

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlığa bağlı ihracat kredi bankası Türk Eximbank, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd.’nin (“BTMU”) koordinatörlüğünde, 22 bankanın katılımı ile bir yıl vadeli 370.5 milyon euro ve 31 milyon dolar (400 milyon euro) tutarında bir sendikasyon kredisi sağladı.

Bu krediyle Türk Eximbank, 20 Mart’ta vadesi dolacak olan yaklaşık 275 milyon Euro tutarındaki işlemi yüzde 145 oranında yenilemiş oldu. Açıklamada, işlemin faiz oranı EURIBOR/LIBOR artı 110 baz puan olarak gerçekleştiği belirtilirken işlem ile Türk Eximbank’ın sendikasyon piyasasından elde ettiği fon tutarının 1.3 milyar euroya yükseldiği vurgulandı.

Açıklamada, krediye ilişkin anlaşmanın Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve kredi verenlerin temsilcisi Sebastien Rozes tarafından imzalandığı bildirildi.  

Açıklamada, sendikasyon işlemindeki bu başarıda; Türkiye’ye olan güvenin yanı sıra Banka’nın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkiler de etkili olduğu savunuldu. (Fotoğraflı)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!