Sevgini renkli taşlarla anlat

Güncelleme Tarihi:

Sevgini renkli taşlarla anlat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 15:06

Sevgini renkli taşlarla anlat

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - SEVGİLİLER Günü'ne saatler kala hala alacağı hediyeye karar verememiş olanlar için pırlanta, altın, gümüş türü takılarda en çok tercih edilenleri İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Elanur Güner anlattı. Bu sene trendin kişiye özel hikâyesi olan tasarımlarla yine kişiye özel renklerin anlamlandırdığı takılar olduğunu söyleyen Güner, "Artık kişiler kendilerini renklerle ifade ediyor" dedi.

Tektaş yüzüklerin yine ön planda olduğunu söyleyen Elanur Güner, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim gözdemiz pırlanta. Tektaşlar bu sene yine en çok tercih edilenler arasındaydı. Ama tektaş yüzükleri artık gençler biraz daha farklılaştırıyor, farklı tasarımlar istiyorlar. Bunun için iki, üç, beş taşlı hatta yarım tur ve tam tur pırlanta yüzükleri de görebiliyoruz. Genellikle iş hayatında kullanıldığı veya gençler kullandıkları için yanına minik küpeler ve kolye uçlarıyla takımı tamamladılar. Bunlarla beraber tabii ki pırlantaların yanında renkli taşları da çok fazla gördük. Renkli taşlarda da en çok maviler, lacivertler, morlar, yeşiller ve kırmızılar bu yıl çok moda. Pırlantanın mücevher değerinin artırması ve daha ihtişamlı görünmesi için lacivert bir safir, kırmızı bir yakut, mavi bir akuamarin ve yeşil bir zümrütle harika tasarımları gördük."

"GENÇLER ARTIK RENKLİ TAŞLARI TERCİH EDİYOR"

Gençlerin artık rengârenk takıları daha çok tercih ettiğini söyleyen Güner, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yıl modada da ağırlık renklerde. Ama takıdaki taş renkleri, doğal taşa geri dönüş, doğal taştaki renkler revaçta.Artık kişiler kendilerini renklerle de ifade ediyorlar, herkesin kendine ait bir rengi var ve o renkle kendini ifade etmeyi seviyor. Bu yüzden artık sevgililerin işi daha kolay. Çünkü sevdiğine onun sevdiği renkteki taşı alması daha kolay oluyor. Yine tasarımlar ön planda. Karşılıklı iki kişiyi anlatan, aşklarını anlatan hikayeler ön plana çıkıyor. Bugün artık mücevher markası olan bir firmaya bile gittiğinizde orada size sizin kendi hikayenizi anlatabilecek taşları değiştirerek kullanabiliyorlar. Özellikle illa o taşa ait bir ürünleri varsa onu o şekilde size satmak zorunda değiller. Siz firmadan sizin hikayenizi anlatan tasarımları da isteyebiliyorsunuz. Bunlar da yine bu yıl gözde trendler arasında."

"FİYATLAR ORTALAMANIN ÜZERİNDE"

Sevgililer Günü hediyesini takı olarak düşünenler için fiyatlara da değinen Güner, şunları söyledi:

"Fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde tabii. Ama ben her zaman şunu söylüyorum; herkesin takı alabilecek ortalama bir bütçesi mutlaka vardır. İlla bir pırlanta takı almak zorunda değilsiniz. Daha uygun bir fiyata yine renkli taşlardan oluşan gümüş ürünler de var. Siz yeter ki sevdiğinize sizden hatıra olarak saklayabileceği ve sizinle beraber anı olarak kalabilecek bir ürün hediye etmeyi isteyin. Bunun yanında zaten artık günümüzde pırlanta yüzük olmadan bir evlilik teklifi neredeyse düşünülemiyor."

"MÜFREDAT SEKTÖRLE PARALEL"

Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü öğrencileri için de müfredatı sektörle paralel sürdürdüklerini dile getiren Güner sözlerini şöyle noktaladı:

"Öğrencilerimiz birinci sınıfta başladıkları andan itibaren yavaş yavaş eskiz aşamaları başlıyor. Zaten firmalarla içli dışlıyız ve öğrencilerimizi sektöre gönderiyoruz. Staja gittiklerinde de sektörü daha yakından tanıyorlar. Bunların yanında talebin ne olduğunu daha yakından görüyorlar. Biz derslerimizde de müfredatımızı her yıl sektörün isteklerine göre değiştiriyoruz. Örneğin bu yıl pırlantalar yada renkli taşlar moda ise hemen öğrencilerimizin konseptini değiştirip o yıl renkli taşlarla ilgili tasarımlar doğrultusunda öğrencilerimize yön veriyoruz."

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!