Satrançın Ustaları Kartal’da Buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Satrançın Ustaları Kartal’da Buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 14:26

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Atatürk Kupası Satranç Turnuvası başladı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, Yakacık İTO Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuva, Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştiriliyor. 2 gün boyunca sürecek turnuvaya 6 farklı kategoriden toplam 510 yarışmacı katılıyor.
Turnuvanın açılış törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “10 Kasım’ın Atatürk’ün ebediyete intikal etmesi sebebi ile onu anmak ve minnetimizi sunmak üzere her yıl satranç turnuvası düzenliyoruz. Turnuvamız, herkese açık. Dolayısı ile yaş sınırı yok. Böyle bir turnuvayı düzenlemekten dolayı mutluluk duyuyorum. Yanımda Simge adında bir yarışmacımız var. Suratı biraz karışık gördüğünüz gibi. Nedeni ise, kendisi Türkiye 4’üncüsü ama bugün rakibi gelmemiş. Rakibi gelmediği için Simge üzgün” diye konuştu.
Ülkesine yararlı bir nesil yetiştirmenin önemine dikkat çeken Öz, “Demek ki, çocuklardaki satranç sevgisi, kayda değer bir sevgiye ulaşmış. Bu kafası çalışan, Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmenin yolu da bu çocuklarımın beyninin çalışıyor olmasından geçiyor. Sokaktan kurtuluyorlar. Dolayısıyla ülkeye faydalı ve yararlı bir nesil oluşmuş oluyor. Ondan dolayı da ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!