Pedallar 'Yeşil Gelecek' için dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Pedallar Yeşil Gelecek için dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 16:59

Pedallar 'Yeşil Gelecek' için dönüyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Herkes İçin Spor Federasyonu, gençleri ve ebeveynleri sürdürülebilir ulaşım konusunda bilinçlendirmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği 'Pedaling for a Greener Future' (Yeşil Geleceğe Pedalla) projesiyle ülke genelinde bisiklet kullanma farkındalığını arttırmayı amaçlıyor.

Herkes İçin Spor Federasyonu'nun 'Yeşil Geleceğe Pedalla' çevre dostu projesi Hollanda'da katılımcılarını ağırlıyor. Federasyonun ülke genelinde bisiklet kullanımının ve çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması hedefiyle başlattığı bu proje akademik, idari ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılarla iş birliği içinde yürütülüyor. Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteği ve çeşitli iş birlikleriyle gerçekleştirilen projeyle ülkede hareketli bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, daha yeşil bir gelecek için politika yapıcılar arasında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

"GÜNLÜK HAYATTA BİSİKLET KULLANIMINI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ"

Bisikletin sağlıklı, çevre ve bütçe dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkati çeken Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu "Bisiklet kullanımını 81 ilde yaygınlaştırmayı ve bisiklet dostu kentlerimizin sayısını arttırmayı amaçlıyoruz. İlgili bakanlıklarımız ve belediyelerimiz ile birlikte ortak yürüteceğimiz öncü çalışmalar neticesinde bisiklet kullanma alışkanlığını en üst seviyeye taşıma arzusu içinde olacağız" dedi.

Bisiklet kullanımının en yoğun olduğu ülkelerden biri olan Hollanda’da yürüttükleri projeye değinen Başkan Çomoğlu, "Katılımcılarımızın alanında uzman kişilerle yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu konuda kılavuz şehirlerden birisi olan Hollanda’nın bisiklet politikasını kendi kültürümüz ve altyapımızla harmanlayarak ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda düzenlediğimiz etkinlikle Beykoz Spor Ormanı'nda bin 653 bisikletle 'Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı'nı oluşturduk ve bu rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Bisiklet ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Gayemiz sporu zorunluluk olmaktan çıkarıp yaşamımızın bir parçası haline getirmek’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kafkas Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Cem Öziç ve Yusuf Ziya Şahin, projenin sporcuların fiziksel gelişimine ve Türkiye'de sporun genel olarak gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, proje kapsamında yer alan antrenörler ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü uzmanlarının bisiklet kullanımını sağlık ve aktif yaşam açısından teşvik edecek çalışmalar yapacağı, bu sayede Federasyon Eylem Planı'nın oluşturulacağı ifade edildi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Kurudirek de "Türkiye'de yaşayan her yaştan insanın bisiklet kullanımını benimsemesi ve bu alışkanlığın yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!